Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Loic Bruni vyhral posledné kolo Svetového pohára v zjazde a stal sa aj celkovým víťazom pohára sezóny 2021

Štvornásobný majster sveta vyhral už siedme preteky svetového pohára a po druhýkrát sa stal celkovým víťazom.
Martin Sarvaš
Loic Bruni vyhral posledné kolo Svetového pohára v zjazde a stal sa aj celkovým víťazom pohára sezóny 2021

Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Loic Bruni sa stal víťazom posledného kola Svetového pohára v zjazde v Snowshoe. Okrem výhry posledných pretekov sezóny sa stal aj celkovým víťazom pohára sezóny 2021.

O víťazovi pretekov i celkového hodnotenia svetového pohára v zjazde sa rozhodovalo až v poslednej jazde. Adeptmi na víťazstvo boli Loris Vergier i Thibaut Daprela.

Vergier však spravil vo svojej finálovej jazde chybu a skončil až na 54. mieste, takže nezískal žiadne body a celkovo sa umiestnil v svetovom pohári na treťom mieste. Daprela sa síce pretekov nezúčastnil, ale aj napriek tomu sa mohol stať celkovým víťazom. Na jeho porazenie sa musel Bruni umiestniť do piateho miesta.

Pozrite s záznam pretekov Svetového pohára Snowshoe 2021 #2 online na Red Bull TV

Bruni však nešiel na istotu a do svojej poslednej pretekárskej jazdy v sezóne 2021 dal všetko a zvíťazil s malým náskokom  0,421 sekundy pred druhým Troy Brosnan a 0,631 sekundy pred tretím Angelom Suarez Alonsom. Daprela tak napokon skončil celkovo na druhom mieste.

Loic Bruni má tak na konte po sezóne 2021 dve víťazstvá celkového hodnotenia Svetového pohára v zjazde (2019, 2021), sedem víťazstiev pretekov svetového pohára, a aj keď nevyhral svetový šampionát, z predošlých rokov sa môže pýšiť štyrmi titulmi majstra sveta (2015, 2017, 2018, 2019).

Výsledky Svetového pohára v zjazde Snowshoe 2021 #2

1. Loic Bruni 3:13,379 min.,
2. Troy Brosnan +0,421 s,
3. Angel Suarez Alonso +0,631

Výsledky celkového hodnotenia Svetového pohára v zjazde 2021

1. Loic Bruni
2. Thibaut Daprela
3. Loris Vergier

Kompletné výsledky

Celkové hodnotenie Svetového pohára v zjazde 2021

Výsledky Svetového pohára v zjazde Snowshoe 2021 #2

Vaše komentáre

Aktuality

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Zavrieť reklamu