Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Dánsky cyklista Chris Anker Sørensen tragicky zomrel po zrážke s autom na trati Majstrovstiev sveta vo Flámsku

Bývalý profesionálny cyklista bol talentovaný vrchár a bol víťazom etáp na Gire, Critérium du Dauphiné i majstrom Dánska.
Martin Sarvaš
Dánsky cyklista Chris Anker Sørensen tragicky zomrel po zrážke s autom na trati Majstrovstiev sveta vo Flámsku

Počas prebiehajúcich Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike vo Flámsku sa stala nešťastná tragédia. Bývalý profesionálny cyklista Chris Anker Sørensen zomrel po zrážke s autom.

Dánsky cyklista bol v Belgicku ako spolukomentátor pretekov pre dánsku televíziu. Sørensen mal 5. septembra 37 rokov.

Podľa riaditeľa televízie TV 2 Sport Frederika Lauesena zomrel Sørensen po zrážke s autom v belgickom meste Zeebrugge pri Brugách, kde sa v nedeľu odohrala časovka jednotlivcov.

„S veľkým smútkom som dnes dostal informáciu, že náš dobrý kolega  Chris Anker Sørensen zomrel,“ povedal Lauesen.

„V Belgicku bol kvôli Majstrovstvám sveta a dnes sa bol previezť na bicykli a zrazilo ho auto. Na následky zranení zomrel. Naše myšlienky a hlboká sústrasť idú rodine Chrisa Ankera Sørensena,“ dodal Lauesen.

Bývalý profesionálny cyklista skončil s kariérou v roku 2018. Úspešnú kariéru strávil v tímoch Bjarne Riisa s CSC, cez Saxo Bank, Tinkoff-Saxo a napokon skončil v Pro Kontinentálnom tíme Fortuneo-Vital Concept.

Sørensen bol talentovaný vrchár a sedeli mu dlhšie etapové preteky. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí víťazstvo etapy na Critérium du Dauphiné (Dauphiné Libéré) v roku 2008 či výhra 8. etapy na Giro d’Italia v roku 2010, kedy tiež zohral veľmi dôležitú úlohu pre jazdcov ako Andy Schleck.

Po odchode Schlecka do tímu Radioshack, Sørensen sa stal lídrom Saxo Bank na Tour de France 2012, kde skončil na treťom mieste v súťaži vrchárov a štvrnásty v celkovom hodnotení. Sørensen tiež vyhral titul majstra Dánska v cestnej cyklistike v roku 2015.

Smútok po tragédii Sørensen vyjadrili aj organizátori majstrovstiev v Belgicku či prezident UCI David Lappartient. „Slová nedokážu vyjadriť môj smútok nad touto tragickou udalosťou,“ povedal Lappartient.

Úprimnú sústrasť vyjadrili profesionálni pretekári i ľudia zo sveta cyklistiky po celom svete.

„Dnes nezáleží na tom, či vyhráme alebo prehráme, či je náš dres žltý, zelený alebo biely. Dnes smútime za tragickou stratou veľkého človeka, ktorý nám bude všetkým chýbať,“ napísal Peter Sagan.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu