Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan skončil desiaty na prológu Okolo Slovenska, vyhral Kaden Groves

Na krátkom okruhu v Košiciach bol iba 22-ročný Austrálčan, pre ktorého ide o najcennejší výsledok v kariére.
Biker
Peter Sagan skončil desiaty na prológu Okolo Slovenska, vyhral Kaden Groves

Foto: OkoloSlovenska.sk

Stredu poobede Hlavné námestie v Košiciach najskôr patrilo tímovej prezentácii, po nej tu cyklisti absolvovali prológ dlhý 1600 metrov. Profilovo bola trasa súboja s chronometrom jednoduchá, rovinatá. Ani z technického hľadiska nebol prológ náročný, pretekári čelili len jednej zákrute.

Krátka trasa bola zárukou tesných rozostupov vo výsledkovej listine. Favoritov nakoniec prekvapil Kaden Groves z tímu Team BikeExchange. 22-ročný Austrálčan strávil na bicykli minútu a 50 sekúnd a získal najcennejšie víťazstvo vo svojej krátke kariére. Stal sa priebežným lídrom podujatia a na pódiu si prevzal žltý dres.

Druhé miesto v prológu obsadil Jannik Steimle z Deceunincku – Quick-Step, ktorý stratil na víťaza tri desatiny sekundy. Obhajca minuloročného víťazstva sa na pódiu obliekol do zeleného dresu. Minimálnu stratu mal aj tretí Marceli Boguslawski z HRE Mazowsze Serce Polski. V prvej etape ponesie bodkovaný dres.

Veľmi dobrý výkon v prológu predviedol aj Julius Johansen. Jeho manko na prvého Grovesa boli tri sekundy, v cieli prológu mu patrilo 13. miesto. Bol tak druhým najlepším jazdcom v súťaži do 23 rokov, zajtra bude mať na sebe biely dres.

Zo Slovákov bol najrýchlejší Peter Sagan. 31-ročný pretekár Bora – hansgrohe stratil dve sekundy, v prológu obsadil desiate miesto. Vedie tak súťaž Slovákov.

„Bol to pre mňa veľmi špeciálny deň, moja vôbec prvá účasť na domácich pretekoch Okolo Slovenska. Bolo skutočne veľkolepé vidieť tie obrovské davy popri trati a obzvlášť toľko detí,“ povedal Peter Sagan

„Nebudem to skrývať, cítil som určitý tlak a dal som zo seba všetko. Trať pretekov bola krátka, časové medzery boli veľmi malé a iba jedna sekunda znamenala veľký rozdiel vo výsledkoch. Teším sa na zajtrajšiu prvú etapu,“ dodal trojnásobný majster sveta.

Preteky pokračujú druhou etapou 151,5 km dlhou, ktorá sa opäť začína i končí v Košiciach a prechádza cez Rudník, Medzev, Smolník, Gelnicu, Margecany a Kysak. Profil je zvlnený a pretekárov čaká krátke, ale intenzívne stúpanie na Štós i tri šprintérske prémie.

Výsledky prológu Okolo Slovenska 2021:

Zostrih prológu Okolo Slovenska 2021:

Okolo Slovenska 2021

  • Prológ: Streda 15. septembra:  (Košice, Hlavné nám. 1,5 km)
  • 1. etapa: Štvrtok 16. septembra:  (Košice – Košice, 151,5 km)
  • 2. etapa: piatok 17. septembra: (Spišské Podhradie – Dolný Kubín 179,7 km)
  • 3. etapa: sobota, 18. septembra:  (Dolný Kubín – Považská Bystrica 193,2 km)
  • 4. etapa: nedeľa 19. septembra:  (Trenčianske Teplice – Trnava, 159,2 km)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu