Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Rukavice

Test: Rukavice Endura MT500 D3O

Hodnotenie: 4/5
47,99
Martin Sarvaš
Test: Rukavice Endura MT500 D3O

Naše hodnotenie

Kvalitné a pohodlné rukavice, ktoré vás ochránia nielen proti odreninám.

+PLUSY

  • Výborný strih
  • Nie sú zbytočne mohutné
  • Flexibilnosť ochranného panelu D3O®
  • Pohodlný materiál a dobrý grip

-MÍNUSY

  • V lete vám v nich bude teplo

Rukavice Endura MT500 D3O sú ušité flexibilnej látky odolnej proti trhaniu a syntetickej kože s priľnavou silikónovou potlačou na dlani, palci, ukazováku i prostredníku. Poteší tiež, že v rukaviciach môžete ovládať aj dotykový displej smartfónu.

Vo vrchnej časti je v oblasti hánok ochranný panel i inteligentného materiálu D3O, ktorý je pri bežnom pohybe mäkký a pohodlný, ale pri náraze sa jeho molekuly „uzamknú“ a stvrdnú. V praxi to znamená, že pri jazde je ochranný panel flexibilný, takže vás nijako neobmedzuje pri pohybe, ale v prípade nárazu stvrdne a chráni pred nárazom.

Podobný ochranný panel býva aj na iných rukaviciach, avšak často je mohutný a obmedzuje pohyb v rukaviciach. Endura to vyriešila s panelom D3O veľmi rozumne, rukavice sú pohodlné a nie sú zbytočne mohutné.

Ide o rukavice, ktoré ocenia skôr nadšenci gravity disciplín a endura, keďže sú stavané tak, aby viac chránili ruku aj v prípade silnejších nárazov a nielen proti vonkajším poraneniam.

Rukavice MT500 D3O sa zapínajú suchým zipsom zospodu na zápästí. Strečová látka na zápästí je pohodlná a pri jazde vôbec „nereže“ do kože. Strihom sedia rukavice dokonale a dĺžka všetkých prstov je ideálna.

Silikónové prvky z vnútornej časti rukavice pridávajú na gripe a ruky sú na riadidlách ako prilepené aj pri agresívnejších zjazdoch.

Jediným negatívom rukavíc Endura MT500 D3O je slabšia priedušnosť vo vrchnej časti, čo je spôsobené práve umiestnením ochranného panelu D3O. Na horúce letné jazdy asi nebudú najpohodlnejšie, ale ak ste zvyknutí pri zjazdoch odierať riadidlá o stromy, pridanú ochranu určite oceníte.

Modro-fialový farebný dizajn testovaného modelu nie je úplne pre každého, ale Endura má našťastie v ponuke aj tie isté rukavice v celočiernej verzii.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu