Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Pivot predstavil nové prepracované enduro Firebird 2022

Pivot Firebird sa stal synonymom pretekárskeho endura Pivotu. Je to najagresívnejší enduro bicykel v ponuke a podľa toho reaguje na požiadavky, ktoré prichádzajú z továrenského tímu a pretekov EWS. Teraz prišiel čas predstaviť prepracovaného Frirebirda.
Biker
Pivot predstavil nové prepracované enduro Firebird 2022

Firebird mal a aj naďalej má jediný cieľ – rýchlosť. Byť najrýchlejší enduro bike pre tímových pretekárov a pre všetkých, ktorí na Firebirde pretkajú. A nielen v endure, ale aby bol tiež najrýchlejším parkovým bicyklom. Jednoducho nový Firebird vznikal s víziou byť najrýchlejší v Moabe i v Morzine. Firebird je vaša vstupenka do sveta rýchlosti.

Detaily Pivot Firebird 2022
  • Veľkosť kolies 29″
  • Zdvih: 165mm; vidlica 170mm
  • Karbónový rám
  • Hlavový uhol 64° resp. 64.6°
  • Dĺžka zadnej stavby 438mm (L)
  • Veľkosti: S-XL
  • Ceny: 6,599 € – 14,249€

Rám je vyrobený technológiou hollow-core z najkvalitnejšieho karbónu. Moderná geometria reflektuje požiadavky pretekárskho nasadenia v EWS, je stabilný, obratný a prispôsobený špeciálne pre každú veľkosť, či už meriate 152cm alebo 205cm.

U Pivotu nie je S-ko iba zmenšeninou XL-ka. A to sa netýka iba rozmerov, pričom každá veľkosť má prispôsobenú dĺžku zadnej stavby (od 431mm u S až po 445 u XL), ale každá veľkosť je presne dimenzovaná zo strany materiálu.

Pevnosť, tuhosť a pružnosť rámu veľkosti S nie je rovnaká ako u rámu XL, kde je logicky predpoklad iného dynamického namáhania. Do všetkých veľkostí sa vojde fľaška.

V hornom čape zavesenia je Flip Chip – jednoduchý otočný diel, ktorý umožňuje efektívne a rýchlo upraviť geometriu pre preferovaný štýl jazdy resp. trate. Otočením Flip Chipu z pozície High na Low sa zníži výška stredu z 355,8mm na 350mm, sedlová trubka sa vzpriami o 0,6° a hlavový uhol klesne z 64,6° na 64°.

165mm DW-link Firebidra vychádza zo zjazdových bicyklov a je pripravený pre pružinové i vzduchové tlmiče a perfektne spolupracuje so zdvihom 170mm na vidlici.

DW-link je úžasne citlivý na všetky nerovnosti z terénu, ale zároveň je efektívny pri silovom šliapaní a neprepadá sa do tlmiča. Zjednodušene napísané – do tlmiča ide to, čo prichádza spod kolies, nie to čo prichádza z vášho tela.

Napriek zjazdovému charakteru 165mm DW-linku má Firebird stále skvelú schopnosť dostať sa na vrchol kopca a stúpa mnohokrát lepšie, než ostatné bicykle s rádovo nižšími zdvihmi. Pre správne vyváženie Firebirdu bol tlmič umiestnený vertikálne, čím vznikol kompaktnejší dizajn i priestor pre fľašku.

Firebird je kompatibilný s 29-palcovými kolesami, ale aj „mullet“ osadením s 27,5-palcovým zadkom. Rámom prejdú maximálne plášte so šírkou 29″x2,6″ alebo 27,5″x2,8″.

Má na tom podiel aj rozmer zadnej osky Super Boost Plus, ktorý umožňuje spojiť 29-palcové koleso, 165mm zdvihu, správnu dĺžku zadnej stavby, tuhosť, správny uhol reťaze či miesto pre jazdcove päty pri šliapaní, a to všetko v peknej dizajnovej čistote. O tomto štandarde sa viac dočítate tu.

Kompletné stavby bicyklov sú namixované rozmanito, takže si vyberie každý, či už preferuje výbavu od Shimana alebo SRAM-u. Rám je možné osadiť aj Fox senzorikou Live Valve, ktorá je vo Foxe nastavená presne pre Firebirda.

Tiché vnútorné vedenia bowdenov a káblov vrátane elegantných portov je u Pivotu už štandardom. Rovnako aj možnosť uchytenia náradia Topeak – systém Pivot Dock Tool System. Celkové prevedenie je precízne a dotiahnuté do najmenších detailov, na čom si Pivot dával vždy záležať.

Detailné špecifikácie nájdete na webe www.protocycles.cz

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Včera 10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

16.04.2024 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

16.04.2024 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

15.04.2024 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Zavrieť reklamu