Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cavendish vyhral 31. etapu na Tour de France, Peter Sagan skončil piaty

Mark Cavendish sa tiež oblečie do zeleného dresu.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 4. etapy Tour de France 2021:

4. etapa Tour de France 2021

 

  • Dĺžka: 150,5 km
  • Prevýšenie: ~ 1531 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 43,8 km/h

 

TdF 2021: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Mark Cavendish vyhral štvrtú etapu Tour de France 2021. Britský pretekár pôvodne nebol ani na súpiske Quckstepu pre Tour de France, avšak na poslednú chvíľu nahradil zraneného Sama Bennetta.

Záver etapy bol skutočne hektický a napínavý. Brenta Van Moera (Lotto Soudal), ktorý išiel celý deň v úniku totiž dobehol pelotón až 250m pred cieľom. Cavendish tak musel obchádzať belgického cyklistu, ale keď sa rozbehol, dokázal predbehnúť aj Jaspera Phillipsena (Alpecin-Fenix), ktorého mal pred sebou.

Cavendish si pripísal celkovo 31. etapové víťazstvo na Tour de France a oblečie sa do zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže, ktorú vedie s 89 bodmi.

Peter Sagan skončil v záverečnom špurte na piatom mieste a v bodovacej súťaži je na 8. mieste (48b), pričom na Cavendisha stráca 41 bodov.

V žltom drese lídra celkového poradia zostáva naďalej oblečený Mathieu van der Poel.

Rozdelenie dresov po 4. etape Tour de France

Výsledky po 4. etape Tour de France 2021

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu