Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Dwars door Vlaanderen vyhral Van Baarle krásnym 50km sólo únikom

Mathieu van der Poel nemal svoj deň a viditeľne sa trápil.
Martin Sarvaš

Dylan van Baarle sa stal víťazom flámskej klasiky Dwars door Vlaanderen. Holandský cyklista predviedol skvelý výkon, keď nastúpil 52km pred koncom a svoj sólo únik priviedol až do cieľa.

Pre tím Ineos Grenadiers ide o prvé víťazstvo na jednodňových pretekoch od roku 2017. Na druhom mieste skončil Christophe Laporte (Cofidis) a tretí Tim Merlier (Alpecin-Fenix).

„Vyhrať klasiku je skutočne skvelé a dôležité.  Minulý rok to bolo ťažké kvôli všetkému, čo sa dialo, ale teraz sme na dobrej ceste. Ku klasikám máme tento rok iný prístup – omnoho viac útočíme. Je krásne vyhrať takéto preteky a teším sa, že sa mi únik podarilo doviezť do cieľa,“ povedal Van Baarle.

Rovnakým spôsobom vyhral Mathieu van der Poel pred dvomi týždňami 5. etapu na Tirreno-Adriatico a rovnaký kúsok predviedol minulý rok v októbri, keď po 50 km sólo úniku vyhral záverečnú etapu i celkové hodnotenie BinckBank Tour.

Mathieu van der Poel však nemal svoj deň a zjavne sa trápil a 36km pred cieľom na kopci Knoketeberg výrazne zaostal: „Úplne mi tam došla energia. A nešlo sa mi dobre už ani predtým. Už dobrú chvíľu som išiel na limite. Tímovým kolegom som povedal, že dnes to nebude môj deň.“

„Určite som sa nesnažil hrať či skrývať, nikdy som to nerobil. Samozrejme, že by som radšej pretekal o výhru, ale jednoducho to nebolo možné,“ povedal Van der Poel.

„Vyrovnám sa s tým, nie je to po prvýkrát. V nedeľu očakávam úplne iné preteky [Okolo Flámska] a dúfam, že to už bude dobré,“ dodal Holanďan.

Na nedeľných pretekoch Okolo Flámska sa zúčastní aj Peter Sagan, ktorý nedávno predviedol, že jeho forma sa zlepšuje, keď skončil štvrtý na Miláno – San Remo a vyhral etapu na Okolo Katalánska.

Výsledky Dwars door Vlaanderen 2021

1 Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers 3:58:59
2 Christophe Laporte (Fra) Cofidis 0:00:26
3 Tim Merlier (Bel) Alpecin-Fenix
4 Yves Lampaert (Bel) Deceuninck-QuickStep
5 Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal
6 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates
7 Greg Van Avermaet (Bel) AG2R Citroën Team
8 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
9 Florian Senechal (Fra) Deceuninck-QuickStep
10 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu