Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Cyklotrenažéry na výkonnostný tréning

TACX Boost a TACX Boost Bundle je nová séria základných odporových cyklotrenažérov na základný výkonnostný tréning. Ide o jednoduchú a osvedčenú konštrukciu na použitie so širokým spektrom bicyklov s rôznymi rozmermi kolies. Je vhodná pre cestné bicykle (plášte), ako aj MTB s rozmermi kolies 26"– 29".
Biker
Cyklotrenažéry na výkonnostný tréning

Výkonná magnetická brzda (50 N) umožňuje priamo aplikovať odpor a na jej použitie nebudete potrebovať externé napájanie. Je schopná generovať vysoký odpor pri nízkych rýchlostiach.

Úroveň odporu (stúpania) sa nastavuje ručne (10 úrovní) na optimálne nastavenie intenzity tréningu. Kompaktný zotrvačník (1,6 kg/9,2 kg Mass inertia) bude zaisťovať realistický pocit z jazdy na ceste.

Robustná konštrukcia umožňuje maximálny odpor pri špurte 1050 W. Vďaka dokonale tichému zotrvačníku počas jazdy nikoho nerušíte.

 TACX Boost

Má robustné jadro odporového valca s mäkkým plastom, ktorý pohlcuje vibrácie. Okrem iného je tým výrazne regulovaná hlučnosť pri používaní.

Zotrvačník s hmotnosťou 1,6 kg (flywheel) dokáže simulovať účinok zotrvačnej hmoty 9,2 kg, čo poskytuje realistický zážitok z jazdy vonku. Balenie obsahuje aj držiak predného kolesa, ktorý bicykel prirodzene zdvíha. Zároveň poslúži ako prenosná rúčka na cyklotrenažér.

TACX Boost Bundle

Dodáva sa aj ANT+/Bluetooth snímač rýchlosti. Jeho pripojenie umožňuje použitie trenažéra TACX Boost aj s live aplikáciami, ako je napríklad Zwift, TACX a iné, na základe merania rýchlosti, vzdialenosti a virtuálneho výkonu. ANT+/Bluetooth Snímač rýchlosti sníma údaje na zadnom kolese (náboj). Ideálny na použitie pri indoor tréningu, zároveň použiteľný pri jazde vonku. Snímač meria a zaznamenáva rýchlosť, tempo a vzdialenosť.

Váš indoor tréning môžete ďalej „boostovať“ pridaním voliteľného pulzomera > HRM-Dual (ANT+/Bluetooth) a sledovať odozvu tela v reálnom čase na optimálny tréning a zátaž.

Nezabudnite na doplnky

Nech trénujete akokoľvek intenzívne, tento cyklotrenažér vydrží všetko. Váš bicykel jednoducho a spoľahlivo zaistíte, aby ste sa mohli poriadne oprieť do pedálov. Na optimálny prenos sily a minimalizáciu prehrievania odporúčame zakúpiť vhodný tréningový plášť Tacx, ktorý bol špeciálne vyvinutý na tento účel. Tieto plášte sú tichšie než bežne používané a sú ideálne na indoor jazdu, pokiaľ chcete minimalizovať hluk a opotrebenie bežných plášťov.

Pri indoor tréningu netreba zabúdať, že za jazdy nedochádza k prúdeniu vzduchu. Výsledkom je nadmerné potenie. Z praktického hľadiska teda odporúčame použite rolovateľnej podložky pod bicykel a ochranného potítka nad rámom bicykla.

Boost Trainer

Parametre cyklotrenažéra:

 

Rozmery a vlastnosti: 675 x 650 mm (základňa), 565x 410 x 245 mm (v zloženom stave)
Hmotnosť zariadenia: 8,5 kg
product_web: 29299, 5178, 800, 20394, 31920, 49848, 52458, 41257
Odporová jednotka: Magnetická / 2 x 8 p. magnet
Ovládanie zátaže: Ručné / 10 pozícií
Simulácia záťaže: 1050W
Simulácia stúpania: NIE
Simulácia klesania: NIE
Simulácia jazdy na povrchu: NIE
Zotrvačník (flywheel): 1,6 kg / 9,2 kg Mass inertia
Max. krútiaci moment: 17 Nm
Max. brzdná sila: 50 N
Bezdrôtová komunikácia: N / A
Presnosť merania výkon (W): N / A
Vhodné pre bicykle:: cestné, MTB (26″-29″) / šírka cestné 130 mm, MTB 135 mm
Dostupné merania – rýchlosť
Dostupné merania – rýchlosť / kadencia / výkon: ÁNO (voliteľné) / NIE / ÁNO (virtuálny so snímačom rýchlosti)
Napájanie cyklotrenažéra: NIE (Bez napájania)

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu