Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Naimpregnujte si reťaz voskom

Chráni reťaz pred nečistotami, je trvanlivý a dlhodobo zaručuje nízke trenie v suchých a zmiešaných podmienkach.
Biker
Naimpregnujte si reťaz voskom

Ste typ jazdca, ktorý rád skúša nové veci, alebo svojmu bicyklu chcete dopriať vždy iba to najlepšie? Skúste GRAPHENwax ®.

Kvalitný vosk na reťaz je ideálny na cesty, gravel, triatlon, MTB a elektrobicykle. Vynikajúco chráni reťaz pred nečistotami, je trvanlivý a dlhodobo zaručuje nízke trenie v suchých a zmiešaných podmienkach.

V prvom rade je dôležité vybrať si kvalitný vosk, ktorý je vláčny, nedrobí sa a dobre naimpregnuje reťaz. Pre nás je jednoznačnou voľbou GRAPHENwax ® s prísadou čistého grafénu.

Vydrží aj veľmi horúce dni, keď sa iné voskové mazivá jednoducho topia, je veľmi plastický, neodlupuje sa, má oveľa väčšiu toleranciu voči znečisteniu a odpudzuje vodu.

Ako na to?

Zložte reťaz z bicykla a dokonale ju vyčistite, aby bola suchá, alebo použite úplne novú reťaz. Roztopte GRAPHENwax ​​® v hrnci na miernom ohni a zohrejte ho na 90 – 100 °C.

Do roztopeného vosku ponorte reťaz a počkajte 3 – 5 minút, kým sa dokonale prehreje a prepojí s voskom. Jemne ju premiešajte, pretrepávajte, nech sa vosk dostane do všetkých spojov.

Reťaz vyberte, zaveste, nechajte odkvapkať a jemne utrite prebytočný vosk. Keď reťaz po zhruba 15 minútach vychladne, očko po očku ju v rukách poohýbajte, čím sa odstráni prebytočný vosk. Vždy dodržujte bezpečnostné pokyny výrobcu vosku, ktorý si zvolíte.

Intervaly opätovného voskovania

Impregnácia voskom vydrží na reťazi okolo 450 km za suchých podmienok. Životnosť sa zníži v prašnom prostredí. Keď začne reťaz znieť sucho, je čas ju znova navoskovať. Pri jazde za dažďa alebo za mokra by ste mali reťaz po každej jazde znova navoskovať.

To isté platí pre všetky tavné vosky bez ohľadu na značku.

Jedno balenie GRAPHENwaxu, čo je 340 g, kúpite za zhruba 30 €. Je to dostatočné množstvo na to, aby vosk v hrnci prekryl celú reťaz. Pri každom ošetrení reťaze sa použijú iba 3 – 4 g vosku. Skutočne sme ho odvážili.

Ak chcete vašu reťaz opätovne naimpregnovať GRAPHENwaxom, stačí ju jednoducho preliať v kuchynskom sitku horúcou vodou. Necháte ju vysušiť a môžete opätovne voskovať. Jedno balenie vydrží na zhruba 60 ošetrení a v hrnci vám stále ostane 100 g vosku. Ďalší vosk doplníte do hrnca vtedy, keď už nedokážete zaručiť úplné ponorenie reťaze. Dôležité je impregnovať vždy čistú reťaz, aby ste vosk v hrnci nekontaminovali.

Ak chcete GRAPHENwax najprv iba vyskúšať alebo nechcete mať žiadnu starosť, zastavte sa u nás v Cyklospitali. Radi vám reťaz profesionálne navoskujeme. Budeme sa veľmi tešiť na vaše nové dojmy z jazdy 😊.

Použité náradie a pomôcky

CYCLUS TOOLS nitovač reťazí alebo kliešte na rýchlo spojku

www.cyclus.sk

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu