Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Milan Myšík bude jazdiť od sezóny 2021 na Treku

Biker
Milan Myšík bude jazdiť od sezóny 2021 na Treku

27-ročný český enduro jazdec Milan Myšík bude od sezóny 2021 jazdiť na bicykloch značky Trek. Je víťazom európskej série EWS (Enduro World Series) z roku 2019 a vo svetovom rebríčku EWS bol počas uplynulej sezóny na 35. mieste. Posledný rok spolupracoval so značkou Norco, od tohto roka presedláva na Trek.

„Veľmi sa z tohto prestupu teším, vždy som chcel jazdiť za Trek. Zároveň som sa posledný rok intenzívne venoval tréningu, takže do tejto sezóny vstupujem s tými najväčšími ambíciami, i keď som bol celý február nútený ležať kvôli chorobe.“

Milan pochádza z Benešova nad Ploučnicí. Bicyklovú kariéru začal v roku 1999 bikrosom a 6 rokov sa zameriava čisto len na enduro. Jeho štýl jazdy je agresívny “brzda-plyn” a vždy ide na maximum.

Z produktov Trek si Milan na pretekanie vybral nový enduro stroj Trek Slash 9.9 a upravil si ho tak, aby vyhovoval jeho jazdeniu.

„Najväčšou zmenou je pre mňa prechod na veľkosť M. Keďže meriam len 162cm, budem skúšať „mullet“ bike, čo znamená 29“ veľkosť kolesa vpredu a 27.5 veľkosť kolesa vzadu pre väčšiu stabilitu a zároveň rýchlosť a obratnosť. Ďalšou vychytávkou je úprava sedlkovky tak, aby byla čo najnižšie a ja som dosiahol na pedály.“

Myšík využíva aj e-bike Trek Rail 5, taktiež upravený, a cestný bicykel Trek Émonda SL 6, ako aj  obratný Trek Top Fuel 9.9 na výšľapy a kondičné jazdenie.

Myšík sa na sezónu aktuálne pripravuje na domácich trailoch v okolí Benešova a Děčína, okrem toho trávi veľa času v posilňovni kvôli silovému tréningu a na motorke kvôli výbušnosti. Ak zimné podmienky dovolia, kondičku trénuje na bežkách a na splitboarde.

V marci začína s letnou prípravou v Taliansku (Finale Ligure), kam ide na dvojtýždňové sústredenie a v apríli by ešte rád odcestoval na pár dní na Madeiru.

Počas sezóny 2021 plánuje Milan jazdiť najmä Českou Enduro sériu a takmer kompletnú EWS.

„Po výsledkoch z uplynulých rokov  je mojím cieľom tieto umiestnenia vylepšiť. Do sezóny 2021 idem s plným nasadením,” hovorí Milan a odkazuje na svoj instagram, kde sa o ňom môžete dozvedieť viac a kde nájdete aj tie najlepšie akčné zábery z tréningov a pretekov.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu