Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Obhajca majstrovského titulu v cyklokrose Matej Ulík: Všetko som stavil na majstrovstvá Slovenska

"Ondrej Glajza predviedol v boji o celkové poradie lepšie výkony a len systém bodovania ho pripravil o výhru," priznal Ulík, ktorý vyhral aj celkové poradie slovenského pohára.
Biker
Obhajca majstrovského titulu v cyklokrose Matej Ulík: Všetko som stavil na majstrovstvá Slovenska

Autor: Expres CZ – Tufo Team Kolín, foto: jmphoto.sk

Domáci majstrovský titul v cyklokrose vybojovali Matej Ulík (Expres CZ Tufo Team Kolín), ktorý obhájil minuloročné prvenstvo. Do cieľa prišiel s náskokom 33 sekúnd pred Jakubom Kurtym (CK Cykloglajza). Ondrej Glajza, ktorému sa na minulotýždňových pretekoch darilo spomedzi Slovákov najlepšie, vybojoval až bronzovú medailu.

„Obhajovať titul je vždy náročnejšie, každý vás sleduje pozornejšie než prvýkrát. Som preto rád, že to vyšlo. Sezóna bola skrátená, veľa vecí porušených, a preto je to víťazstvo ešte cennejšie.“

„Pri tréningoch totiž neviete, ako sú na tom súperi. Minulý týždeň sa lepšie darilo Ondrejovi, dnes nemal svoj deň. Myslel som si, že bude viac blata, to mi vyhovuje, ale pri výsledku ako dnes tuším začnem mať rád i takéto trate,“ priblížil dojmy po zisku domáceho majstrovského titulu Matej Ulík.

Aký je pocit obhájiť titul majstra sveta?

Mám z toho veľkú radosť. Minulý rok som získal titul ale nebolo veľa priestoru užiť si majstrovský dres. Takže som rád, že tie pekné nové dresy využijem.

Dokázal si vyhrať i celkové poradie Slovenského poháru, čo sa ti minulý rok nepodarilo. Čo hovoríš na tento double?

Je to príjemné, ale popravde musím povedať, že Ondrej Glajza predviedol v boji o celkové poradie lepšie výkony a len systém bodovania ho pripravil o výhru.

Všetko sa odohral za dva víkendy. Bolo to náročné?

Pre mňa to bolo veľmi náročné, minulý víkend som sa učil jazdiť a tento víkend závodiť. Všetko som stavil na majstrovstvá Slovenka a som rád, že sa mi to podarilo načasovať na deň D.

V sobotu v Kolíně pôjdeš ako jeden z favoritov. Cítiš nervozitu?

Nervozita určite príde pred štartom. Určite nechám na trati všetko na čo budem mať ale za favorita sa nepovažujem nakoľko je trať v Kolíne veľmi rýchla a moje rýchlostné schopnosti niesu najlepšie.

Chcel by som sa poďakovať všetkým ktorí mi aspoň truchu fandia, tímu, kolegom a sponzorom.

 Jakub Jenčuš, ktorý prišiel 2. medzi mužmi U23 a Matej Ulík /oba Expres CZ – Tufo Team Kolín/ pretekajú na Stevens Super Prestige s Catlike a KMC.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu