Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Babie leto pokračuje s ďalšími novinkami od Galaxy

September je pre českého výrobcu bicyklov pôvodom časom, kedy predstavuje a zároveň dodáva na predajne svojich obchodníkov nové modely pre nadchádzajúcí rok.
Biker

V prvej vlne dorazili hlavne detské modely MiraMars a väčší Orbit, tento týždeň česká stálica hlási čerstvú dodávku prevážne crossových a mestských bicyklov. Ako vypadajú jedni z hlavných trumfov Galaxy?

Oktant a Saturn ako športovo strihnuté crossy

Galaxy je zavedený hráč na poli cykloturistiky. Nie je teda div, že obľúbené crossové modely nechce nechať zostarnúť a poctivo prichádza s modernizáciami – najčastejšie s novým rámom každé dva roky. Preto veľmi moderne vypadajú práve novinky Oktant a Saturn. Svojim výzorom sa javia ako ideálna alternatíva k MTB, pokiaľ jeho schopnosti v teréne nevyužijete.

Rámom i geometriou sa totiž horskému bicyklu veľmi približujú a až bližší pohľad na subtilnejšie profily jednotlivých trúbok dáva tušiť, že pokorenie terénu nie je zámerom. Hlavným priestorom pre Galaxy OktantSaturn zostávajú poľné a lesné cesty alebo cyklotrasy ako to pre crossové bicykle býva typické a nič na tom nemení ani zdvih 63 mm prednej vidlice SR Suntour NEX-HLO pri modeli Oktant, ktorý je pomyselným vrcholom ponuky.

Za cenu 519 Euro získate taktiež hydraulické kotúčové brzdy Shimano Altus MT200, pohon v kombinácii Shimano Acera/Alivio a komponenty Nexelo, Zoom či plášte Kenda. Lacnejší Saturn (445 Euro) má rovnaký rám z hliníkovej zliatiny Al 6061, sivú elegantnú grafiku miesto kontrastnej čierno-zelenej a vzhľadom k cene nižšiu radu pohonu a vidlicou s menším zdvihom (45 mm) od ZOOM.

Za štýl se nemusí nutne utrácať

Pravdepodobne najštýlovejšou novinkou značky je mestský dámský bicykel Juliet. Galaxy, bežne skôr zastánca klasických a funkčných tvarov, siahol pre inšpiráciu medzi jazdné bicykle z obdobia paťdesiatych rokov a výsledok je, dovolíme si tvrdiť, naozaj fantastický hlavne pri zvážení, ako pekný mestský bicykel za cenovku 365 Euro cyklistka získa.

Galaxy Juliet je v ponuke v dvoch výrazných farebných prevedeniach – v sýto červenej a zelenej so zaujímavým odstínom. Rám nie je oceľový, ako by se mohlo zdať, využíva bežne používanú zliatinu hliníku 6061 a oceľová zostáva len pevná vidlica. Vo farbe rámu je taktiež príslušenstvo – kryt reťazu, nosič, blatníky. Správny kontrast podtrhujú svetlé plášte o priemere 28 palcov.

Galaxy Juliet kvôli čistému vzhľadu nemá prehadzovačku, ale využíva riadenie Shimano Nexus v zadnom náboji. Rozsah troch stupňov má svoje limity, takže hlavnými podmienkami pre mestskú novinku nie sú strmé ulice a náročné stúpania. Galaxy svoj mestský špeciál radí vyložene medzi pohodových a praktických spoločníkov na každodenné jazdenie, ako za prácou, tak za koníčkami.

Detské bicykle doplňuje Kentaur na 24″ kolesách

Poslednou novinkou, ktorú by bola škoda nezmieniť, nie je cestovný ani mestský bicykel. Galaxy Kentaur vychádza z nedávno predstaveného Galaxy Orbit, ktoré cieli na väčšie deti vďaka 26″ kolesám. Ide o ľahký hliníkový bicykel s odolnými komponentmi, zamerané na športovejšiu jazdu.

Tento model sa oprostil o odpruženú vidlicu, kotúčové brzdy aj presmykač pre dosiahnutie ideálnej váhy a naprostej jednoduchosti. Myšlienkou je, aby sa malý jazdec mohol naplno venovať učeniu správnych jazdných návykov a nebol prehnane zamestnaný nadmierou prvkov ovládania, ktoré bohužiaľ u detských bicyklov veľmi navyšujú váhu – typicky odpružená vidlica pre detské bicykle.

Kto hľadá pre svoje dieťa taký koncept bude určite milo potešený. Rovnako ako ďalšie bicykle Galaxy má aj malý Kentaur plášte Kenda a komponenty Nexelo. Prichádza rovno vo dvoch farebných variantách, v zaujímavom odtieni zelenej alebo modrej s oranžovou pevnou vidlicou. Obe varianty sú skladom za cenu 349 Euro.

Nové bicykle Galaxy si môžete prehliadnuť alebo rovno prísť vyskúšať do predajní i na Slovensku.Vyraziť sa dá pozrieť aj vo vašom meste k miestnym obchodníkom s cyklistikou, či bicykle Galaxy taktiež nepredávajú.

www.galaxy-bike.cz

 

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu