Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Smolný pád pripravil Sehnala o výborný výsledok na pretekoch Svetového pohára v Maribore, vyhral Vergier (+záznam)

Stanislav Sehnal z Kellys Factory tímu mohol skončiť okolo 13. miesta. Adam Rojček preteky nedokončil, pri páde si vykĺbil rameno.
Martin Sarvaš
 Smolný pád pripravil Sehnala o výborný výsledok na pretekoch Svetového pohára v Maribore, vyhral Vergier (+záznam)

Na blatovej trati v Maribore sa uskutočnilo tohtoročné prvé kolo svetového pohára v zjazde. Víťazom sa stali Francúzi – v ženách Marine Cabirou a v mužoch Loris Vergier.

Na pretekoch sa zúčastnili aj slovenskí pretekári – Rasťo Baránek z Kellys Factory tímu skončil na 51. mieste a Adam Rojček z Banshee Racing Brigade preteky nedokončil, pretože pri nepríjemnom páde si vykĺbil rameno.

„Vo finálovej jazde som si dnes vykĺbil rameno, strašne ma to mrzí, avšak sa mi zas raz ukázalo, že keď tlačím na pílu a chcem až moc, nevypláca sa to. Uvidíme čo povedia doktori, no musím na sebe popracovať a vrátiť sa do starých koľají,“ napísal Adam Rojček.

Pád Adama Rojčeka:

Veľkú smolu mal Baránkov tímový kolega, český zjazdár Stanislav Sehnal, ktorý mal v závere trate 1-sekundový náskok pred lídrom Bernardom Kerrom, ale Sehnalovi sa na mokrom povrchu šmyklo predné koleso v strmej pravotočivej zákrute a napokon skončil na 31. mieste. Ak by si však urdžal náskok, ktorý mal na poslednom meranom úseku ešte pred pádom, skončil by na 13. mieste.

V Maribore sa pokračuje aj druhým kolom Svetového pohára. V sobotu 17. októbra je kvalifikácia a v nedeľu 18. októbra finále.

Výsledky
Elite Ženy

1. Marine Cabirou: 3:43.595
2. Myriam Nicole: +6.115
3. Tracey Hannah: +7.179
4. Eleonora Farina: +9.921
5. Monika Hrastnik: +11.549

Juniorky

1. Leona Pierrini: 4:23.088
2. Siel Van Der Velden: +3.111
3. Anastasia Thiele: +4.643
4. Ella Erickson: +23.426

Elite Muži

1. Loris Vergier: 3:07.903
2. Remi Thirion: +2.652
3. Thibaut Daprela: +2.999
4. Matt Walker: +4.099
5. Greg Minnaar: +4.949

Juniori

1. Oisin O’Callaghan: 3:20.292
2. Dan Slack: +0.091
3. Nuno Reis: +2.919
4. Ethan Craik: +3.220
5. Luke Williamson: +3.274

 

 

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

10:12 Video: Bernard Kerr zlomil počas zjazdu na Crankworxe rám, čo bolo príčinou?

Prototyp zjazdového bicykla Pivot, na ktorom pretekal Kerr počas Crankworxu na Novom Zélande nevydržal silu po nedoletenom skoku a zlomil sa na dve časti. Hrôzostrašný pád nakoniec skončil bez vážnejších zranení jazdca a na to čo sa stalo reaguje majiteľ spoločnosti Chris Cocalis.

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Zavrieť reklamu