Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Predstavenie: Cube 2021

Biky pre malých riderov, e-bike za 10-tisíc aj nová enduro helma.
Biker
Stereo Hybrid 140 HPC Bosch 10th Anniversary 29

Cube používa motory Bosch od samého začiatku a tak bola táto značka prirodzenou voľbou výrobcu elektromotorov na výrobu výročného biku oslavujúceho desať rokov e-bikov.

Z tejto unikátne osadenej aj nalakovanej limitky malo byť pôvodne vyrobených len 99 kusov, čo dokazuje aj plaketa na ráme. Po záujme sa však výroba navýšila na dvojnásobok.

Na ráme so zdvihom 150/140 mm, ktorý je okrem aktuálne veľmi moderného oil slick laku totožný s produkčným modelom, nájdete, ako inak, samé oil slick komponenty v podobe toho najlepšieho od SRAM-u.

Bike osadený bezdrôtovou elektronickou sadou Eagle AXS vrátane sedlovky, brzdami G2 Ultimate, vidlicou Pike Ultimate a tlmičom Super Deluxe Ultimate má aj ultimátnu cenu rovných 10 000 €. V kontexte iných, oveľa drahších limitiek od mnohých konkurenčných značiek však ani tá až tak nešokuje.

Stereo 240 Pro

Aj dieťa môže mať svoj „pro“ model a tento 120 mm fullík postavený na 24-palcových kolesách je toho dôkazom. Okrem menšieho rámu je osadený kľukami a gripmi vyvinutými pre miniľudí a dokonca aj odpruženie od Manitou je určené výsostne pre deti, s tomu zodpovedajúcou tvrdosťou a chodom.

Predná brzda od Magury má štyri piesty, zadná dva a dokopy budú viac ako dostatočné na zabrzdenie 12,1-kilového kompletu. Pohyb vpred zaručuje 12-rýchlostná sada GX Eagle a celá táto sranda vyjde rodiča 120-140 cm dieťaťa, ktorý to s jazdením svojho potomka myslí vážne, na 1 999 €.

Reaction Hybrid Rookie SL

Z detskej kategórie je aj ďalšia novinka vhodná pre deti, ktoré chcú stíhať svojim rodičom – či už jazdia na normálnych alebo rovnako na elektrických bikoch.

Pohon tu zabezpečuje sada Shimano Deore s 10 rýchlosťami a zastavujú brzdy Magura MT30, prekvapivo však len s dvoma piestmi vpredu aj vzadu.

Hmotnosť menšieho bicykla je pritom stále 22,1 kg. Osadený motor Bosch Active Plus je o niečo slabší – má krútiaci moment 50 Nm a maximálna rýchlosť podpory je obmedzená na 20 km/h, v porovnaní s 25 km/h pri dospeláckych e-bikoch.

Dopĺňa ho menšia 400 Wh batéria. Predáva sa v jednej 13,5-palcovej veľkosti za 2 199 €.

Helma Strover

Nová helma je zložená celkom z piatich sekcií tvrdej škrupiny. Jedna z nich pokrýva aj spodný okraj, ktorý je ako prvý na rane pri položení na stôl či prevážaní v kufri auta.

Šilt je výškovo nastaviteľný. Jej najväčšia vychytávka sa však nachádza na vrchu, resp. v zadnej časti v podobe patentovaného otočiteľného montážneho bodu na svetielko a jeho batériu (aj to je z produkcie Cube pod značkou Acid), ako vidíte na fotke, alebo na akčnú kameru.

Keď ho práve nepotrebujete, dá sa otočiť o 180 stupňov a splynie s povrchom helmy. Vo vnútri helmy sa nachádza aj vrstva MIPS. Tá je tenučká a tak pomáha držať hmotnosť na naozaj príjemných 317 gramoch.

Cena je z vyšších – za túto helmu zaplatíte 199 €. V ponuke však je aj lacnejšia a podobná novinka za polovicu.

Kolenačky Knee Protection X Action Team

Nové kolenačky sú, paradoxne, zaujímavejšie z vnútornej strany, ktorú nikto nikdy neuvidí. Silikónová potlač nie je len na hornom a spodnom leme, ale nachádza sa vo veľkých pásoch z celej vnútornej strany.

Jej účelom je okrem držania chráničov na mieste pri pedálovaní aj fungovať podobne ako kineziologické tejpy. Vyvinutá bola v spolupráci s Univerzitou v Augsburgu a mala by zlepšovať prietok krvi v kolenách. Chrániče z pri náraze tvrdnúcej peny Sas-Tec sa dajú vybrať kvôli praniu.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Zavrieť reklamu