Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan po Tour de France: Spravil som všetko, nemám čo ľutovať. Je proste rýchlejší ako ja

Sagan obsadil dvakrát tretie, dvakrát štvrté a dvakrát piate miesto. Na tohtoročnej Tour nevyhral ani jednu etapu a nezískal tak ani ďalší zelený dres.
Martin Sarvaš
Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

Peter Sagan vyhral bodovaciu súťaž už sedemkrát (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019), avšak tento rok sa mu to nepodarilo.

Víťazom sa stal Sam Bennett, ktorý bol ešte minulú sezónu Saganovým tímovým kolegom v Bora-Hansgrohe. Írsky cyklista však prestúpil do tímu Deceuninck–Quick-Step, v ktorom dostáva viac príležitostí ako líder, čo sa potvrdilo aj na Tour de France, kde vyhral dve etapy.

Slovenský cyklista zaostal za víťazným Bennettom (380 b) o 96 bodov a na tohtoročnej Tour si nevybojoval okrem zeleného dresu ani jedno etapové víťazstvo. Dvakrát obsadil tretie, dvakrát štvrté a dvakrát piate miesto. V jedenástej etape skončil pôvodne druhý, no po penalizácii ho preradili na 85. priečku a vzali mu 43 bodov.

Sagan neporazil Bennetta v šprinte ani raz a po záverečnej etape Tour priznal, že je jednoducho lepší“ „Daniel Oss ma opäť dotiahol na zadné koleso Sama Bennetta, ale čo mám na to povedať, je proste rýchlejší ako ja.“

Peter Sagan však nebol sklamaný a prehru bral s úsmevom: „Som v pohode. Mám menej povinností a nemusím ísť na pódium. Veľa ľudí si myslí, že určité veci sú samozrejmosť. Nie je to tak. O všetko treba bojovať.“

Najbližšie sa predstaví na Giro d’Italia, ktorá štartuje 3. októbra. „Medzi Tour a Girom je trinásť dní. Myslím si, že mám nejakú kondíciu, čo som tento rok natrénoval a teraz ide skôr o to, aby som sa zregeneroval po mentálnej stránke.“

„Tieto trojtýždňové preteky sú o každodennom psychickom vypätí. Na Giro treba prísť so silami, aby mal človek chuť bojovať. Treba zregenerovať, netreba ani veľmi trénovať a chcem si užiť pár dní so synom,“ dodal Sagan.

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu