Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
MTB/XC/Trail

Test: Helma iXS Trail RS Evo

Hodnotenie: 2.5/5
97,90
Biker
Test: Helma iXS Trail RS Evo

Táto helma sedí na hlave pekne nízko bez ohľadu na to, ako nastavíte retenčnú kolísku. Nepríjemné je len to, že vyššie zjazdové okuliare pod ňu pre nízko siahajúcu prednú časť možno nedostanete. Budú totiž buď tlačiť helmu nahor, alebo tlačiť na nose.

Klasické okuliare fungujú o niečo lepšie, no nožičky tých, s ktorými sme ju testovali my, si zase zavadzali s retenčnou kolískou. Inak však sedí pohodlne a napriek celkom štedrému priestoru vnútri sa na hlave ani počas jazdy v rozbitom teréne nekýve.

Počas zjazdu aj šliapania do strmého kopca, keď má jazdec sklonenú hlavu, sme však v zornom poli vnímali spomínaný nízko spustený spodný okraj helmy. Šilt, naopak, nezavadzal vôbec a je navrhnutý tak, aby sa v prípade pádu odpojil.

Mäkké polstrovanie dokáže dobre sať vlhkosť, a tak sme nemali skoro žiaden problém s tým, že by nám stekal pot do očí. Pomáha tu aj veľmi dobré odvetrávanie s dokopy 22 vetracími otvormi.

Za túto cenovku síce dostanete kompletne pokrytú penu EPS aj po spodných okrajoch, no na trhu sú aj podobne drahé konkurenčné výrobky, ktoré už majú MIPS alebo podobný bezpečnostný systém. Keby helma vpredu nesiahala tak nízko, jednoznačne by skončila s oveľa lepším hodnotením.

Vaše komentáre

Aktuality

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Včera 10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

16.04.2024 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu