Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bontrager predstavil novú horskú, cestnú i detskú helmu s ochranným systémom WaveCel (detaily, modely, ceny)

Nové helmy Rally a Starvos sú zásadne cenovo dostupnejšie ako vlajkové lode heliem Bontrager so systémom WaveCel.
Martin Sarvaš
Bontrager predstavil novú horskú, cestnú i detskú helmu s ochranným systémom WaveCel (detaily, modely, ceny)
Bontrager rozšíril svoju ponuku heliem o tri nové modely a svoj systém ochrany WaveCel zakomponoval do cenovo dostupnejších heliem. Ide o MTB helmu Rally, cestnú Starvos a detskú helmu Jet, pričom všetky tri majú v sebe technológiu WaveCel.

Trek a Bontrager predstavili WaveCel minulý rok, ako ich jedinečnú technológiu, ktorá má byť efektívnejšia ako iné.

WaveCel

 

Helmy WaveCel využívajú špeciálnu vložku, ktorá má zásadným spôsobom zredukovať vplyv nárazu pri páde na mozog. A to dokonca až do takej miery, že podľa vyjadrení výrobcu predídete páde otrasu mozgu 99-krát zo 100.

 

Vnútorná bezpečnostná vložka helmy pripomína harmonikový tvar, ktorý sa pri náraze stlačí a deformuje vo viacerých smeroch. Bontrager hovorí, že ich technológia sa líši od iných v tom, že WaveCel dokáže absorbovať silu a stlmiť náraz lineárne, ale aj pri rotácii.

 

Nová vložka heliem Bontrager WaveCel funguje pri náraze v troch fázach – ohýbanie, rozpad a posun. Tieto fázy majú dohromady zabezpečiť čo najefektívnejšie rozloženie vplyvu sily nárazu vďaka vložke, ktorej bunková štruktúra sa pri náraze rozpadá a absorbuje energiu skôr, ako sa dostane k hlave.

Výmena za novú v prípade pádu

Helmy Starvos WaveCel, Rally WaveCel aj detská Jet WaveCel sú súčasťou programu záruky Bontrager Crash Replacement Guarantee, v ktorom vám Bontrager vymení zdarma helmu za novú, ak v nej spadnete počas prvého roku od kúpy.

Cestná helma Bontrager Starvos WaveCel

Starvos je kategorizovaná ako cestná helma, ale je dosť pravdepodobné, že sa bude využívať v mestách, na gravel či cross country. Cenovka za Stravos je 109,99 eur, čo je skutočne málo v porovnaní s vlajkovou loďou cestných heliem Bontrager XXX WaveCel, ktorá stojí 249,99 eur.

Stravos systém Headmaster na úpravu velikosti, ktorý upraví výšku a obvod, a tak by sa mala prspôsobiť všetkým tvarom hlavy.

Nový model Stravos dostal plných päť hviezdičiek v hodnotení nezávislého testovania inštitútu Virginia Tech.

  • Veľkosti: Small (51–57cm), medium (54–60cm), large (58–63cm), x-large (60–66cm)
  • Hmotnosť: S 300g, M 335g, L 370g, XL 385g
  • Farby: čierna, biela, flo – žltá
  • Cena: 109,99 €

MTB helma Bontrager Rally WaveCel

Rally je MTB helma cielená pre trailových jazdcov. Zadný profil nového modelu je znížený ako býva zvykom u enduro heliem. Šilt je nastaviteľný a vzadu je koliesko Boa pre jednoduché nastavenie jednou rukou.

Oproti najvyššiemu modelu Bontrager Blaze WaveCel za 249,99 eur je Rally dosť zásadne lacnejšia. Stojí o sto eur menej, 149,99 eur.

Rovnako ako Stravos, aj helma Rally dostala od inštitútu Virginia Tech v testovaní plný počet päť hviezdičiek.

  • Veľkosti: Small (51–57cm), medium (54–60cm), large (58–63cm)
  • Farby: čierna, žltá/čierna, zelená/oranžová, modrá/šedá
  • Hmotnosť: S 360g, M 400g, L 430g
  • Cena: 149,99 €

Detská helma Bontrager Jet WaveCel

Jet WaveCel je prvá detská helma, v ktorej je použitá technológia WaveCel. Bontrager vyzdvihol, že helma Jet vyhovuje normám organizácie ASTM, ktorá v testoch používa menšie formy s menšou hmotnosťou, ktoré lepšie zodpovedajú hlavám mladších cyklistov.

Nové detské prilby Bontrager majú tiež magnetickú pracku Fidlock, ktorá rýchlo a ľahko prilbu zaistí, zapínací systém Dialed pre bezpečné a pohodlné nastavenie a hrubé výstelky, ktoré sú odnímateľné pre jednoduché čistenie. A v balení každej detské prilby Jet WaveCel je sada nálepiek s detskými motívmi pre prispôsobenie vzhľadu prilby.

„Našim cieľom je starať sa o bezpečnosť pre čo najviac cyklistov. S novými helmami Wavecel, ktoré ponúkame za dostupnejšiu cenu, prinášame poprednú technológiou v bezpečnosti a ochrane pri pádoch pre širokú masu cyklistov,” uviedla produktová direktorka Bontrager, April Beard.

  • Veľkosti: detská (48–52cm) a pre mládež (50–55cm)
  • Farby: čierna, biela, červená, zelená
  • Hmotnosť: TBC
  • Cena: 460g (detská)

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu