Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil redizajnový cenovo dostupný horský bicykel Rockhopper 2021 (detaily, modely, ceny)

Rockhopper ponúka mnoho variácií - podľa veľkostí kolies, rámov, farieb či počtu prevodníkov. A aj napriek nízkym cenám ponúka pekný decentný a minimalistický dizajn.
Martin Sarvaš

Specialized veľmi rád predstavuje revolučné novinky, či už v elektrobicykloch, zjazdových, cross-country či cestných pretekárskych bicykloch.

Je však od nich pekné, že nezabúdajú ani na ľudí, ktorí nepotrebujú bicykle za tisíce eur a chcú funkčný, univerzálny a cenovo dostupný bicykel.

Specialized u nového Rockhoppera 2021 k týmto hodnotám pridáva aj pekný, decentný a minimalistický dizajn.

Horský model Rockhopper má Specialized v ponuke už 30 rokov a jeho posledná verzia dostala kompletný redizajn, ktorý z neho robí skutočne univerzálny bicykel pre každého. V zmenách sa inšpirovali hliníkovými cross-country modelmi a úpravami geometrie dosiahli bicykel so širším spektrom využitia.

Veľkosti, veľkosti, veľkosti

Specialized vzal svoje modely Rockhopper a Pitch a pre roky 2021 ich spojil do jedného bicykla, ktorý ponúka v ôsmich (!) veľkostiach. Môžete si však vyberať nielen z veľkostí rámov, ale aj z troch veľkostí kolies (26″, 27,5″, 29″), rôznych variácií radenia (1-/2-prevodníky), nehovoriac o množstve rôznych farebných dizajnov u každého modelu.

Najlacnejší model nového Rockhoppera sa začína na cene 499 eur a najvyšší model Rockhopper Expert s 12-rýchlostným radením SRAM SX Eagle a vidlicou RockShox Judy stojí 1199 eur.

Rám

Všetky modely Rockhoppera majú rovnaký hliníkový rám A1 Premium, ktorý je vyrábaný technológiou dvojitého zoštíhľovania, čoho výsledkom je nižšia hmotnosť. Na koncoch sú rúrky rámu vždy hrubšie, vďaka čomu sú zvary pevnejšie.

Univerzálnosť nového Rockhoppera dokazuje aj možnosť uchytenia blatníkov (vpredu aj vzadu), stojanu či držiaku na tašky. Samozrejmosťou sú úchyty pre dva držiaky na fľašky.

Všetky Rockhoppery majú tiež vnútrom vedené káble – brzdové i káble radenia prechádzajú vnútrom trubiek predného trojuholníku rámu. Rám je taktiež prispôsobený na vedenie káblu pre teleskopickú sedlovku, aj keď žiadny z modelov ju v špecifikácii neponúka.

Zdá sa tiež, že bicyklový priemysel sa vracia k šróbovaným stredovým zloženiam, čo je skvelá vec, pretože sú omnoho jednoduchšie na údržbu či výmenu. Na všetkých Rockhopperoch je stredové zloženie so závitom.

Kolesá držia v ráme na rýchloupínacích oskách s dĺžkou 100mm vpredu a 135mm vzadu. Ide o staršie štandardy a na moderných (ale aj drahších) horských bicykloch sú pevné osky so štandardom Boost (110mm / 148mm).

Modely a ceny

Rockhopper Expert 29

Rockhopper Expert 27.5

Rockhopper Elite 29

Rockhopper Comp 27.5 2x

Rockhopper Comp 29 2x

Rockhopper Sport 27.5

Rockhopper Sport 29

Rockhopper 26

Rockhopper 29

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu