Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Sedlá

Test: Sedlo CTM MIB

Hodnotenie: 3.5/5
13,99
Biker
Test: Sedlo CTM MIB

Testovať sedlá je trochu zradné, keďže ide o mimoriadne subjektívny produkt. To, čo ospieva váš kamarát môže byť pre vás stredovekou mučiarňou.

Nám však sedlo MIB sadlo, a myslíme si, že väčšine z vás sadne tiež. Rozhodne nejde o výkonnostný model – na to je príliš makké a ťažké (395 g).

Práve mäkké polstrovanie a výrazne prepružujúcu škrupinu však zadok po zime nezvyknutý na sedlo naozaj privítal. Vďaka poddajnosti materiálu nám pritom nechýbal ani stredový výrez.

Sedlo má len priehlbinu, ktorá sa dokáže uhnúť mäkkým tkanivám perinea aj vďaka výrezom na spodnej plastovej časti. Dizajn rozhodne neurazí, hoci do textúry sa okamžite dostanú nečistoty a zostanú tam pravdepodobne po zvyšok života sedla.

Zvršok tiež nie je dvakrát odolný a pri páde sa celkom ľahko potrhá. Bolo by tiež fajn, keby sa sedlo predávalo vo viacerých rôznych šírkach – nám napríklad bolo toto 145 mm trochu priúzke. Pri cenovke 13,99 € to však môžete pokojne risknúť.

Viac informácií na webe www.ctm.sk

 

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu