Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tréning a strava

Návod: 9 komponentov, ktoré nemôžu chýbať vo vašej jaskyni bolesti

Základné zložky vašej jaskyne bolesti sú trenažér, príslušenstvo, komfort a atmosféra.
Biker

Vo svete cyklistiky neexistuje zlepšenie bez dávky bolesti. Niektorí preferujú samotu s vetrom vo vlasoch na okresných cestách, iní zase komfort domova a zariadia si svoju „jaskyňu bolesti”. Stačí len pár dôležitých komponentov, aby ste dokázali premeniť svoju pivnicu na nekompromisné tréningové centrum.

Základné zložky vašej jaskyne bolesti sú trenažér, príslušenstvo, komfort a atmosféra. V ideálnom prostredí a v súkromí vášho osobného priestoru dokážete tolerovať prekvapivo veľké dávky bolesti. Tu je krátky návod, čo všetko budete potrebovať na vytvorenie takéhoto priestoru.

1. Buďte smart: Vyberte si správny trenažér

Smart trenažér je centrom vašej jaskyne. Dnešné stroje ponúkajú interaktívny zážitok, ktorý značne zvyšuje autenticitu tréningu, aj keď ste vo vnútri. Vyberte si trenažér so systémom „direct drive“, ktorý umožňuje plynulú premenu záťaže, má nízku až žiadnu hlučnosť a interaktívne funguje s rôznymi tréningovými platformami.

2. S chladnou hlavou

Tréning vo vnútri sa rýchlo premení na pobyt vo vykúrenej saune. Bez ventilátora sa budete kvalitne dusiť vo vlastnej šťave. Obyčajný stojanový ventilátor je najlacnejšie riešenie. Pre tých, ktorí sú ochotní investovať viac, je ideálnym riešením ventilátor so smerovaním prúdu a ideálny je taký, ktorý má diaľkové alebo senzorové ovládanie rýchlosti.

3. Pevne na zemi

Výhody dobrej protišmykovej podložky vás dokážu milo prekvapiť. Okrem estetiky a faktu, že váš trenažér udrží na mieste, kde ho postavíte, dokáže podložka stlmiť množstvo vibrácií a hluku (toto platí zvlášť, ak máte trenažér na drevenej alebo plávajúcej podlahe). Spoľahnite sa na to, že vypotíte celé vedrá potu. Podložku ľahko zotriete po každom tréningu s minimálnou námahou.

4. Okno do sveta

Dnešná indoor cyklistika je celá o interaktívnej skúsenosti, takže by každá jaskyňa bolesti mala mať svoj monitor alebo TV. Nastaviteľný stojan na stene alebo TV stôl s dostatočnou výškou je nutnosťou.

5. Zbavte sa drôtov

Ešte stále vás baví byť zamotaní v kábloch ? Asi je načase zaobstarať si bezdrôtové slúchadlá. Či už preto, aby ste si vypočuli svoje obľúbené skladby na Spotify, alebo komunikovali s jazdcami na online platformách, jednoznačne vám bezdrôtové slúchadlá uľahčia život a nepremenia susedov na nepriateľov, keď si práve o polnoci budete dávať svoju jazdu s kamarátom v Kanade.

6. Aj prostredie hrá rolu

Veľmi rýchlo sa môže stať, že svoju jaskyňu využijete aj ako dočasné skladisko. Je dôležité, aby ste svoje tréningové miesto udržali čisté a organizované. Poriadok okolo vás pomáha udržať aj poriadok v hlave, aby ste sa mohli dobre sústrediť na svoju misiu. Prirodzené svetlo je výhodou, ak je to v podkroví alebo v pivnici, snažte sa situovať čo najbližšie k oknu. To oceníte aj kvôli ventilácii.

7. Dekorácia a inšpirácia

Vizualizovanie úspechu je silná vec, ktorá cyklistom dokáže pridať watty navyše. Každý z nás si dokáže siahnuť až na dno, keď si pripomenie, prečo to robí. Tak prečo nezosilniť tieto myšlienky? Možno vás naštartuje váš starý obľúbený dres na stene spolu s medailami a diplomami. Ak si budujete zbierku epických fotografií… Čokoľvek, čo vás bude stimulovať k solídnemu tréningu.

8. Otvorte náruč virtuálnemu svetu

Neexistuje zaručenejší spôsob, ktorý vás dostane ku každodennej drine na vašom trenažéri, ako keď si tréning premeníte na hru. Internetové pripojenie prenesie váš tréning do inej dimenzie. Od platformy Zwift cez Tacx Software nájdete nekonečné možnosti, ako premeniť utrpenie na zábavu. Preteky so svojimi priateľmi na Zwift alebo realistické filmy na Tacx, záleží len na vás, akú interaktívnu formu uprednostňujete.

9. Komfort a starostlivosť o telo

Tréning sa nezaobíde bez potu a toho bude veľa. Majte vždy poruke vysokoabsorbčný uterák z jemného mikrovlákna. Je dobre, ak je aj antibakteriálny, a majte v miestnosti dostatok čerstvého vzduchu. Pri tréningu vo vnútri je pravdepodobné, že v sedle strávite veľa času. Preto je dôležité, aby ste venovali určitú pozornosť aj vašej „citlivej oblasti”. Existujú krémy na ošetrenie intímnych partií pri jazde na bicykli, najmä, ak sa potíte viac. Predchádzanie nepríjemným odreninám je to najlepšie, čo môžete urobiť.

Pri zariadení ideálnej jaskyne bolesti je dôležité mať minimum vecí, ktoré vás rozptyľujú, a žiadne veci, ktoré vadia. Ak to urobíte správne, vaša jaskyňa bude cestou k víťazstvu. A to nehovoríme o tom, že dokáže jednoducho prekonať zážitok zvonka, ak ste nepríjemne obklopení šialenou premávkou.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu