Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Prvé preteky svetového pohára v zjazde boli pre koronavírus presunuté na neurčito

Na zjazdové preteky v Portugalsku sa už na mieste pripravovali aj Slováci Adam Rojček a Rasťo Baránek.
Martin Sarvaš
Prvé preteky svetového pohára v zjazde boli pre koronavírus presunuté na neurčito

Prvé preteky svetového pohára v zjazde v sezóne 2020 sa mali konať už o necelé dva týždne v Portugalsku, sa presúvajú na zatiaľ neurčito.

Dôvodom je šírenie nového koronavírusu covid-19, pre ktorý sa už zrušilo niekoľko pretekov v cestnej cyklistike.

Na zjazdové preteky v Portugalsku sa už na mieste pripravovali aj Slováci Adam Rojček a Rasťo Baránek.

Oficiálne vyjadrenie Medzinárodnej cyklistickej organizácie UCI by malo vyjsť ráno. Jeden z členov UCI pre portál Pinkbike informáciu potvrdil: „Áno, môžem potvrdiť, že sme prišli k rozhodnutiu, že toto podujatie sa budúci víkend neuskutoční. Nerušíme ho úplne, iba presúvame. Oficiálne sa vyjadríme ráno.“

Ústredný krízový štáb Slovenska v súvislosti so šíriacim sa ochorením zakázal od 10. marca organizovanie športových, kultúrnych aj verejných podujatí na Slovensku po dobu 14 dní.

Treba počítať s tým, že nový vírus covid-19 ovplyvní minimálne úvod cyklistickej sezóny 2020 vo všetkých disciplínach, pokým sa situácia s novým koronavírusom nezačne stabilizovať.

Všetky aktuálne informácie o koronavíruse covid-19 nájdete na webe ministerstva zdravotníctva.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu