Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan potvrdil účasť na Tour de France, Giro d’Italia aj Olympiáde v Tokyu

Saganova sezóna 2020 bude kratšia, ale veľmi intenzívna.
Martin Sarvaš
Peter Sagan potvrdil účasť na Tour de France, Giro d’Italia aj Olympiáde v Tokyu

Peter Sagan potvrdil, že v roku 2020 sa zúčastní na pretekoch Tour de France, Giro d’Italia a aj na cestných pretekoch na Olympiáde v Tokyu. Na tlačovej konferencii jeho tímu Bora-Hansgrohe v Nemeckom meste Kolbermoor naznačil, že náčočný program už v úvode roku 2020 bude znamenať ukončenie sezóny skôr, po olympiáde.

Sagan odštartuje sezónu 2020 26. januára v Argentíne na pretekoch Vuelta a San Juan, po ktorých už tradične absolvuje februárovú prípravu na jarné klasiky. Tréningový kemp absolvuje aj medzi pretekmi Paríž-Roubaix a Giro Grande Partenza 9. mája v Budapešti.

Kvôli nabitému programu pre účasť na Olympiáde v Tokyu a iba štyrmi týždňami, ktoré delia Giro o Tour de France, Sagan sa nezúčastní žiadnych pretekov medzi ťažkými etapovými pretekmi Grand Tour. Olympijské preteky budú veľmi náročné, keďže sa uskutočnia už šesť dní po dojazde na Champs-Élysées.

„Sezóna sa pre mňa skončí po Tour a Olympiáde, takže bude trvať iba 6 mesiacov, ale myslím si, že to bude náročných 6 mesiacov,“ povedal Sagan.

Sagan v rýchlosti opísal, ako bude vyzerať jeho sezóna: „Začínam v Argentíne, potom nasleduje tréningový kemp vo vysokej nadmorskej výške, jarné klasiky, ďalší tréningový kemp, Giro, tréningový kemp a potom Tour de France.“

Pred štyrmi rokmi na Olympiáde v Riu 2016 pretekal Sagan na horských bicykloch, pretože mu vraj nevyhovovala trať, aj keď zlatú medailu napokon vyhral klasikár Greg Van Avermaet. Sagan priznal, že profil trate v Tokyu síce nie je stavaný preňho, no na olympijský štart sa postaví.

„Bude to ťažké, ale na olympiáde nikde neviete, ako sa to vyvinie, takže sa oplatí to skúsiť,“ povedal Sagan.

Na Gire bude Sagan jazdiť s Pascalom Ackermannom a Maxom Schachmannom, zatiaľ čo zostava na Tour sa bude sústrediť najmä na Emanuela Buchmanna, ktorý skončil na Tour de France 2019 na štvrtom mieste.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu