Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

82-ročný cyklista sa stal prvým Britom, ktorý najazdil milión míľ

Máte pocit, že jazdíte veľa? Tak sa radšej zamyslite ešte raz. Russel Mantle najazdil ako 82-ročný tento rok takmer 13-tisíc kilometrov.
Martin Sarvaš

82-ročný cyklista sa stal prvým človekom vo Veľkej Británii, ktorý najazdil za život milión míľ. V prepočte je to 1 609 344 kilometrov.

Russel Mantle je štátnym zamestnancom v dôchodku a žije v meste Aldershot. Najazdené vzdialenosti si začal merať v roku 1952 a najazdil v priemere

Russel Mantle, štátny zamestnanec v dôchodku zo spoločnosti Aldershot, ktorý spočiatku začal zaznamenávať najazdené kilometre v roku 1952, odviedol v priemere 23 700 kilometrov ročne.

Russel Mantle na Majstrovstvách Veľkej Británie v Bedfordshire, 1955. Russelovi ušla medaila o 10 sekúnd a skončil na 6. mieste zo 120 najrýchlejších cyklistov krajiny.

Dokonca už vo veku 82 rokov počas roku 2019 najazdil necelých 13-tisíc kilometrov.

Cycling UK v krátkom videu o Russovi poznamenalo, že to, čo najazdil je ekvivalentom dvoch ciest na mesiac a späť. Cycling UK tiež prirovnalo vzdialenosť akoby 40-krát obbicykloval okolo Zeme.

Mantle je celoživotným členom organizácie Cycling UK, ktorá je charitatívnou organizáciou, ktorá podporuje cyklistku vo Veľkej Británii už viac ako 140 rokov. Svoju miliontú míľu dosiahol vo štvrtok 7. novembra.

Po dosiahnutí tohto „jubilea“ však nemá v úmysle skončiť: „Nebolo to mojim cieľom a míle sa práve prirodzene nahromadili, pretože si jazdenie jednoducho užívam. Dosiahnitie miliónu míľ je iba ďalším míľnikom. Predtým, ako príde ďalší. Možno, keď budem mať 100 rokov, dám to na dva milióny,“ žartoval Russ Mantle.

Aj keď to nemá všetko zaznamenané na Strave, Mantle si všetky jazdy zapisoval do papierových denníkov, vrátane jeho výletov do Ameriky, Kanady či Európy či výsledkov z mnohých víťazstiev v časovkách počas jeho pretekárskej kariéry v rokoch 1953-1975.

Russel je obrovským vzorom pre všetkých cyklistov a dúfame, že v tej stovke to bude ďalší milión!

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu