Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Musíte vidieť: Fabio Wibmer opäť posunul level jazdenia do vesmíru

Mladý Rakúšan zmenil Innsbruck, Salzburg, Viedeň and Linz na ihrisko, kde platia jeho vlastné zákony.
Martin Sarvaš

Otestujte sa: Spoznáte podľa fotiek najlepších zjazdárov na svete?
0%

Foto: © Predrag Vuckovic/Red Bull
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Anglický zjazdár Gee Atherton je dvojnásobný majster sveta v zjazde, 7-krát vyhral preteky svetového pohára a v roku 2010 bol celkovým víťazom svetového pohára v zjazde. Na fotke je na pretekoch v Maribore v roku 2008, kde skončil šiesty.

Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

25-ročný Francúz je už trojnásobným víťazom majstrovstiev sveta v zjazde a tento rok má už na konte tri výhry z pretekov svetového pohára.

Foto: © Geoff Waugh / Red Bull
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Momentálne 50-ročný Američan sa venoval okrem zjazdu na horskom bicykli snowboardingu, lyžovaniu aj motokrosu. V roku 1996 získal na Majstrovstvách sveta v zjazde v Cairns striebornú medailu.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúz Nicolas Vouilloz (43) je zjazdovou legendou a je 7-násobným majstrom sveta v zjazde, pričom vyhral 16 pretekov svetového pohára a 5-krát bol celkovým víťazom svetového pohára v zjazde.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Rodák z Juhoafrickej republiky má síce 37 rokov, no stále konkuruje tým najlepším. Je trojnásobným majstrom sveta a rovnako trojnásobným celkovým víťazom svetového pohára a na pódiu na sveťáku bol až šialených 75-krát.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Steve Smith bohužiaľ už nie je medzi nami, zostane však navždy v našej pamäti. V roku 2013 sa stal celkovým víťazom svetového pohára, pričom štyrikrát vyhral preteky svetového pohára a bol aj majstrom Kanady v zjazde. V roku 2016 zomrel po nehode na motorke.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

27-ročný Angličan patrí jednoznačne medzi tých najlešpích zjazdárov na svete. Má na konte nespočetne veľa pódiových umiestnení na svetových pohároch a v roku 2011 sa zapísal v zjazdovej komunite ako riadny šialenec, keď vyhral majstrovstvá sveta Champery na extrémne blatovej trati s 11-sekundovým náskokom pred Damienom Spagnolom.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Anglický zjazdár Steve Peat vyhral majstrovstvá sveta v zjazde v Canberre v roku 2009. Mimo toho má na konte 17 víťazstiev z pretekov svetového pohára, z čoho vyťažil tri celkové víťazstvá svetového pohára v zjazde. Majtrovstvá Británie v zjazde vyhral dokonca 8-krát.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Trojnásobný majster sveta v zjazde, dvakrát vyhral celkovo svetový pohár v zjazde. V rokoch 2017 a 2018 bol celkovým víťazom svetovej enduro série EWS. 33-ročný Austrálčan Sam Hill ukazuje svoje schopnosti zjazdára aj na enduro tratiach.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

23-ročný Francúz Amaury Pierron vlani vyhral celkové hodnotenie svetového pohára a vyhral troje preteky sveťáku za sebou. Túto sezónu sa mu síce nedarí tak, ako vlani, no vyhral preteky svetového pohára v Les Gets a je priebežne štvrtý v celkovom poradí.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

31-ročný Američan je 5-násobným celkovým víťazom svetového pohára a má na konte 20 výhier zo svetového pohára a 45-krát bol na pódiu. Chýba mu však titul z majstrovstiev sveta.

Spoznáte podľa fotiek najlepších zjazdárov na svete?

Vaše komentáre

Aktuality

11:22 Mathieu Van Der Poel podpísal bezprecedentnú 10-ročnú zmluvu s Canyonom.

Majster sveta v cestnej cyklistike aj cyklokrose tiež predĺžil zmluvu s jeho tímom Alpecin – Deceuninck do roku 2028. Pre Canyon bude Mathieu van der Poel niečo podobné, ako Peter Sagan pre Specialized.

11:11 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Nina Schurtera Scott Spark RC na Cape Epic 2024.

Scott zverejnil detaily o Sparku Nina Schurter, s ktorým absolvuje tohtoročnú edíciu pretekov Cape Epic v Južnej Afrike. Okrem tematického dizajnu má tento bike množstvo zaujímavých detailov.

10:59 Nick Schultz porazil odvážnym útokom aj Pogačara a vyhral úvodnú etapu Okolo Katalánska.

Austrálčan zaútočil 1 km pred cieľom, a aj keď Tadej Pogačar zozadu prichádzal v šprinte vo vysokej rýchlosti, Schultz prešiel cieľom ako prvý a pripísal si svoje prvé víťazstvo na pretekoch WorldTour.

10:12 Video: Bernard Kerr zlomil počas zjazdu na Crankworxe rám, čo bolo príčinou?

Prototyp zjazdového bicykla Pivot, na ktorom pretekal Kerr počas Crankworxu na Novom Zélande nevydržal silu po nedoletenom skoku a zlomil sa na dve časti. Hrôzostrašný pád nakoniec skončil bez vážnejších zranení jazdca a na to čo sa stalo reaguje majiteľ spoločnosti Chris Cocalis.

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Zavrieť reklamu