Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Atherton Bikes nečakane predstavili prototyp titánovej BMX s 22-palcovými kolesami

Po predstavení prototypov zjazdového bicykla prichádza Atherton Bikes celkom nečakane s BMX-kou.
Martin Sarvaš
Atherton Bikes nečakane predstavili prototyp titánovej BMX s 22-palcovými kolesami

Keď súrodenci Athertonovci predstavili svoju značku bicyklov Atherton Bikes, okrem zjazdových bicyklov hovorili o možnosti výroby enduro bicyklov, či dokonca elektrobicyklov. Ale že by mohli prísť s BMX-kou, to by asi skutočne nikoho nenapadlo.

Dan Atherton pred dvomi dňami predstavil BMX prototyp s titánovým rámom a zadnou kotúčovou brzdou s 120 mm kotúčom.

„S Ted James Designs sme na tejto nádhere pracovali viac ako rok. A kto pozná Teda Jamesa, tak vie, akú má vášeň pre bicykle a táto vášeň sa premieta aj na jeho konštruovaní rámov bicyklov. Takže tu je – môj prototyp títánového bicyklu Atherton Bikes 22” Bmx,“ povedal Dan Atherton.

https://www.instagram.com/p/Bu6_0A3ghmm/?utm_source=ig_embed

Rovnako ako u horských bicyklov, aj u BMX sa vedú široké debaty o veľkosti kolies. Štandardom pre túto kategóriu bývajú 20-palcové kolesá, no Athertonovci sa rozhodli pre väčšie – 22-palcové. Táto veľkosť sa začala rozširovať v BMX iba v posledných rokoch a rámy pre 22″ kolesá ponúkajú aj značky ako S&M, Wethepeople a Fit.

https://www.instagram.com/p/BuA8uwvlwRW/?utm_source=ig_embed

Danov titánový rám by mal byť dosť výrazne ľahší ako klasický rám a keďže vieme, čoho je Dan Atherton na bicykli schopný, zadnú kotúčovú brzdu zvolil, pretože pravdepodobne na svojej novej BMX-ke bude skúšať poriadne veľké skoky.

Či bude tento bicykel aj v širšej produkcii pre verejnosť sa zatiaľ nevie, ale musíme uznať, že vyzerá skutočne dobre.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu