Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Posledný tohtoročný Biker v predaji!

Máme za sebou ďalšiu skvelú sezónu a tak ako sa pomaly lúčime s teplotami nad desať stupňov, je čas rozlúčiť sa aj s Bikerom s tohtoročným posledným číslom. Ani v sedmičke s dátumom narodenia 2011 však nechýba 96 strán plných toho najlepšieho bikového čítania, ktoré už od začiatku týždňa nájdete v stánkoch, bikeshopoch, obchodoch Tesco a na benzínových pumpách Agip a Slovnaft. Tu je malá ochutnávka toho, čo nájdete po jeho otvorení.
Biker

Keď prišiel na svoje prvé kolo svetového pohára, nevedel kto je to Nico Vouilloz, ani Steve Peat, nechápal načo sú komu SPD-čka, a oboma nohami stál pevne na zemi. Tri roky na to zistil kto sú títo páni, začal sa zapínať do pedálov, a ako prvý na svete získal titul celkového víťaza svetového pohára už na predposledných pretekoch. O tom, že nový fenomén na svetovej downhillovej scéne ešte stále stojí oboma nohami pevne na zemi, sa presvedčíte v interview s Aaronom Gwinom.

Možno sa zubami nechtami držíte svojho karbónového hardtaila a lykrového dresu, alebo nedáte dopustiť na 2,5-palcové gumy a zdvihy z ktorých má priemerný muž veľkostné komplexy, no vlnu do-it-all bikov na všetko prichádzajúcu zo západu jednoducho nezastavíte. Spolu s ňou prichádza aj úplne nová trieda all-mountain komponentov, ktorým kraľujú teleskopické sedlovky. Ako si v teste počínalo šesť z tých najlepších?
 
 
Bolo by nádherné môcť si zarábať tým, čo milujeme a založiť si firmu vyrábajúcu biky z ktorých budú mať ľudia radosť a na ktoré budete môcť byť hrdí. To isté si pomysleli aj dnešní majitelia troch slovenských bikových firiem CTM, Kellys a Dema. O tom, aké to je začať od nuly a  vybudovať značku, ktorá dokáže aj v post-socialistickej republike konkurovať západným gigantom, bude článok Made in Slovakia, alebo ako sa robí bike biznis.
 
Len málo kúskov oblečenia s nami vyráža do kopcov tak často a verne ako naša prilba. Preto vám poradíme, ako si vybrať tú pravú, ktorá vás nebude tlačiť, bude dobre vetrať, ale hlavne vás poriadne ochráni a prípadne bude aj trochu vyzerať. 18 cross country a trailových prilieb, rady pri výbere a nákupe, a všetko čo potrebujete vedieť o ich konštrukcii – to je megatest v tomto čísle Bikera.
 
 
Pred vydaním posledného tohtoročného čísla sme sa opäť vydali na biketrip do jedného z centier európskeho mountainbikingu Lago di Garda a vybrali sme pre vás päť trás, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať si, a z ktorých si určite vyberiete nech už máte nad posteľou zavesený plagát Jardu Kulhavého, alebo Dannyho Harta. K tomu v článku nájdete aj zopár praktických rád, ak sa k severotalianskemu jazeru chystáte poprvýkrát.
 
 
Po trasách na Strednom a Východnom Slovensku opäť prišlo na rad to Západné a spolu s ňou aj okruh, ktorý si často dávame po dlhom týždni strávenom nad počítačom a článkami do nového Bikera. Na 40-kilometrovom okruhu vás čaká prehliadka tých najobľúbenejších trailov kúsok nad Bratislavou.
 
 
Naša BMX divízia vám tentoraz predstaví 21 spotov rozhádzaných po Českej republike. V parkoch, halách a na trailsoch sa vybláznite na dvacke aj na hardtaili, a my vám povieme, či sa oplatí kúpiť diaľničná známka a dať si session aj za hranicami Slovenska.
 
 
Okrem toho na vás čakajú testy troch all-mountain bikov a jedného fourcrossáka, detailný postup výmeny vidlice, bikecheck Duda Antalíka, ďalšie rady pre lepšiu jazdu na biku, reportáže z pretekov aj druhá časť reportu z najväčšej bikovej výstavy na svete Eurobike, a možno príde aj nová Biker girl.
 
Ďakujeme vám za ďalší skvelý rok a tešíme sa na ten ďalší, kedy sa už v marci ocitne v regáloch ešte lepší a nadupanejší Biker 2012. Dovtedy si užite tento, cez zimu príliš nepriberte, a prípadne nás prídite pozrieť na veľtrh Sportlife do Brna niekedy medzi 10.-13. novembrom do pavilónu F.
 
Biker mag crew
 

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu