Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Biker 5/2011 v predaji od 30.7.

Ak vás už nudí pohľad na stekajúce dažďové kvapky po okne, a všetkým kamarátkam ste už prelustrovali facebook, možno vás poteší nové číslo Bikera, ktoré už teraz nájdete v stánkoch, bikeshopoch, obchodoch Tesco a na pumpách Slovnagft a Agip. Ak by sa vám náhodou nechcelo vybehnúť za ním do nádherného letného počasia, môžete si ho aj predplatiť na www.biker.sk. Tu je malá ochutnávka, nech viete, čo vás na takmer 100 stranách čaká.
Biker

Za 15 rokov sme prešli ohromný kus cesty, už v roku 1995 mal bikový priemysel mnohé nadčasové nápady. Preto vás možno prekvapí, aký schopný je Stumpjumper z doby kamennej keď sa na traile pustí za svojím tohtoročným karbónovým pravnukom. V rozsiahlom porovnávacom teste si to dva Specializedy rozdali plášť na plášť.

Gee Athertonovi minulý rok neuveriteľne išla karta – ani raz sa na pódiu svetového pohára v zjazde nepostavil nižšie, než na tretí stupienok. Tento rok však má úplne nový bike, ktorý je zároveň aj najvychytanejším Commencalom všetkých čias. O tom, aké má na svojom Supreme DHv3 vychytávky, vám porozprávajú najpovolanejší ľudia v biznise – mechanici tímu Atherton racing.

1000 míľ delí najvýchodnejší bod Slovenska a najzápadnejší bod Českej Republiky. 1000 míľ je aj dĺžka prvého skutočného ultramaratónu v Európe. O tom, že na vyplnenie registrácie treba byť správne pošahaný v hlave, vás presvedčí report z prvej ruky, strastiplné citáty, a názorné fotky, keby ste si to utrpenie nevedeli predstaviť dostatočne živo.
 
 
Leto si z nás tento rok zrejme robí srandu, a preto nezaškodí trochu správneho teoretizovania o tom, ako byť na biku čo najrýchlejší hneď ako preschne všetko blato. Naučíme vás správne si vybrať stopu hore aj dolu kopcom, pumpovať terén, aj ako pri bunnyhope nevyzerať ako gumená anča vystrelená z praku.
 
 
Po daždi však (raz určite) musí prísť aj slnko, a preto pre vás máme opäť zopár tipov kam sa vybrať s nohami na pedáloch. 40-kilometrový okruh po okolí Banskej Štiavnice preverí nielen vašu kondičku a techniku, ale aj schopnosť všímať si za jazdy nádhernú prírodu okolo seba. V novom Bikeri nájdete aj spotcheck jedného z prvých, a jedného z mála singletrackov na Slovensku, tentoraz presne na opačnej strane republiky – Cerová dráha nachádzajúca sa priamo v bratislavskom lesnom parku. Chcete sa zabaviť skôr jazdou dole kopcom? Čo takto spotcheck rakúskeho bikeparku Semmering? Nájdete v ňom všetko, čo potrebujete vedieť, než sa vyberiete 140 kilometrov za hranice.
 
 
Keby vám náhodou vody padajúcej každý deň na hlavu nebolo dosť, otestovali sme 15 najlepších hydrovakov na trhu. Poradíme vám, z ktorého sa vám bude cuckať izotonický nápoj najlepšie, a čo si máte pri kúpe toho svojho všímať. Okrem toho nájdete v Bikeri aj tradičnú nakladačku testov bikov od XC po AM, dokonca až po FR s elektromotorom (teraz úplne vážne).
 
 
Slovenská dirtová scéna sa pomaly dostáva do pohybu, a eventy sú čoraz kvalitnejšie. Keď sa však za najlepšieho slovenského dirtára Duda Antalíka postaví niekoľko silných značiek, o zábavu má postaraný nielen Martin, ale aj celý zvyšok Slovenska a Česka. Prinášame vám aj report z akcie Dirty Job.
 
 
Ak zavoláte do tridsiatich minút, pribalíme vám aj rady ako sa zbaviť pukania, vŕzgania, klepania, (a takého toho zvuku, ako keď strčíte mačku do odšťavovača), vychádzajúcich z bicykla, rady ako sa správne rozcvičiť pred jazdou, a prihodíme aj nejakú-tú sporo odetú slečnu s bicyklom.
 
Dúfame, že sa vám bude páčiť!
 
Biker mag crew
 

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu