Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Biker 3/2011 v predaji od 23.5.

Trojka je vonku z tlače! (“Radšej keby boli trojky vonku z trička,” hovorí si chlípna časť mužského mozgu...). Každopádne, ak aj v máji, lásky čase, chcete trochu bicyklového čítania, už 23. mája sa objaví nový Biker v stánkoch, obchodoch Tesco, a na benzínkach Agip a Slovnaft. Tu je malá ochutnávka...
Biker

Už len dva mesiace a nejaké drobné, a Slovensko na pár dní zasvieti na cyklistickej mape Európy. Hneď na začiatku časáku vám preto prinášame rozhovor s organizátorom Majstrovstiev Európy v XC 2011, ktoré sa uskutočnia v dvojtisícovej slovenskej dedinke Dohňany.

Západ nezastavíš, a aj k nám pomaly preniká nový štýl jazdenia, ktorý John, Dietrich, alebo Francois volajú, jednoducho, trail. Ak ste dostatočne in, určite vás poteší trailcheck prvého legálneho prešovského singletracku.
 
 
Robiť vám chúťky vymakaným singletrackom je síce fajn, no ak je na druhom konci republiky, začína strácať svoje čaro. Aby sme vám navrátili chuť do života, je tu článok plný rád a tipov na cestovanie s bikom – či už chcete ísť autom, lietadlom, vlakom, alebo ponorkou – máme to všetko.
 
 
Keď niekto prejde na motorke 200 kilometrov Rally Dakar so zlomenou kľúčnou kosťou, musí vám byť jasné, že dokáže naložiť aj o sto kíl ľahšiemu zjazďáku. Slovenský rally jazdec Ivan Jakeš trávi na bicykli ešte viac času, ako na motorke, a aj o tom bude interview v Bikeri.
 
 
Videli ste Darrena Berreclotha zatočiť na Red Bull Rampage 360 z dropu ako prasa? A to je len jedna z vecí, ktoré dáva na svojich bicykloch na dennom poriadku. V bikechecku sme si do detailov preklepli jeho slopestylovú hračku Specialized SX.
 
 
Zámienka kúpiť si niečo nové na bicykel sa vždy nájde, a preto nájdete v Bikeri až dva megatesty trailových tretier a pedálov, ktoré k nim ladia. Po asi poldennom mlátení do kalkulačky sme narátali až 1170 rôznych kombinácií, a z toho by si novú obuv vybrala aj Nora Mojsejová. Okrem toho nájdete na ďalších stranách aj zopár bicyklov, a test hyperľahkých bŕzd Magura MT8.
 
 
Dva spotchecky z dvoch rôznych častí Slovenska, report z Concrete Jungle Jam II, a report z Madman bike tripu po rakúskych lokalitkách – to je štatistika BMX a freestyle MTB sekcie v novom Bikeri. Peckové fotky, peckové jazdenie, a peckový chill.
 
 
Nadšený čitateľ: “Je tam aj sporo odetá žena?”
Nadšený redaktor: “Je, a ešte aká!” 🙂
 
 
…a samozrejme ešte veľa ďalších tlačených zákuskov. Prídite si pre svojho bikera do stánku, alebo do schránky už od 23. mája, alebo si ho rovno predplaťte na www.biker.sk. Nech sa vám páči!
 
Biker mag crew
 

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu