Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Graham Agassiz sa po 12 rokoch rozlúčil s Konou: V škole som mal problémy, bike bol jediným únikom

"Bicykel bol tým, cez čo som si dokázal vybubdovať sebavedomie," hovorí kanadský freerider, ktorý si spomína na časy, kedy ešte len začínal jazdiť.
Martin Sarvaš
Graham Agassiz sa po 12 rokoch rozlúčil s Konou: V škole som mal problémy, bike bol jediným únikom

Graham Aggasiz vo filme Ashes to Agassiz.

Po 12 rokoch spolupráce sa 28-ročný kanadský freerider Graham Agassiz rozlúčil so značkou Kona. Aggy si pri tejto príležitosti zaspomínal na jeho začiatky vo svete MTB:

„Pred dvanástimi rokmi som podpísal kontrakt s tímom Kona Grassroots, mal som vtedy iba 16 rokov. Už rok predtým som jazdil na Kona Chute a ten bike jednoduchu zmenil môj život. Boli tam Mag 30’s, jednokorunka Sherman s tuším 15 mm oskou. Bolo to takmer nezničiteľné zviera.“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Graham Agassiz (@grahamagassiz),

„Pretekal som na BMX takmer 10 rokov a už ma to prestávalo baviť a potreboval som zmenu. Mal som šťastie, že som vyrastal v prostredí, kde som bol obklopený horskými bicyklami. Mnoho ľudí si ma vzalo pod svoje krídla a ukazovali mi ‚ako na to‘ – Ian Duncan, Scottie Duncan, Stevin Tuchiwsky, Matt Hunter, Lone Wolf Productions, Kyle Proznick, Taylor Hollstedt, Brad Stuart a mnohí ďalší. Kultúra, v ktorej som vyrastal bola skvelá a pomohla mi stať sa človekom, ktorým som dnes.“ 

Trailer na skvelý freeride film Ashes to Agassiz:

„V škole som mal veľké problémy a bicykel bol mojim jediným únikom z reality a niečím, cez čo som si dokázal vybudovať sebavedomie. Každý deň po škole som čakal na konci ulice Rose Hill a stopoval všetky autá, kým ma nejaké z nich neodviezlo na ikonický trail v Kamloops. Boli to najlepšie dni v mojom živote.

„Filmy a videá ako Collective alebo Freeride Entertainment – séria NWD boli pre mňa ako náboženstvo. Zidolizoval som si Clump Team a chcel som sa stať ich súčasťou, chcel som točiť videá, pretekať na Crankworx, Rampage a jazdiť s mojimi idolmi – Derren Berrecloth, Cam Zink, Paul Basagotia, Robbie Bourdon, Andreu Lacondeguy, Cam McCaul, Kyle Strait. Bohužiaľ, Clump už dlho nevydržal, ale stihli sme spolu aspoň jeden spoločný trip  Reno / Mammoth, boli to skvelé časy.“

„O pár hodín sa táto kapitola môjho života skončí, ale už sa nemôžem dočkať toho, čo sa chystá už čoskoro!“

 

 

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu