Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Najlepšie z najlacnejších cestných bicyklov roku 2018: 8 skvelých cesťákov pod 800 eur

Vybrali sme začiatočnícke a tréningové cestné bicykle s výborným pomerom ceny a výkonu.
bikeradar

Sady radenia a pohonu sú lacnejšie a spoľahlivejšie, pribúda viac direct sale značiek, a s tým súvisí zlepšenie pomeru ceny a výkonu v segmente najlacnejších bicyklov.

Osemsto eur je približná hranica kedy dostanete bicykel, na ktorý sa môžete spoľahnúť na trénovanie, dochádzanie do práce alebo ako úvod do športového jazdenia. So správnym servisom a opaterou vám takýto bicykel vydrží dlhé roky.

Rámy z tejto kategórie sú tiež populárne medzi skúsenejšími cyklistami ako základ pre stavbu takzvaného zimného bicykla – lacnejšie ne-exotické komponenty, odolné plášte a blatníky. Mnoho ľudí radšej zainvestuje do tejto alternatívy, ako by drahý lak a prémiový karbón svojich nablýskaných miláčikov vystavovali zimnej posypovej soli a drahé odľahčené komponenty opotrebovávali častým blatom a špinou.

Bez ďalšieho zdržovania, tu sú naše tipy:

B’Twin Triban 520

Hodnotenie: 5/5
Cena: 606,99 eur

Triban 520 ponúka pravdepodobne najviac muziky za najmenej peňazí.

B’Twin je cykloznačka náležiaca francúzskej sieti outdoorových a športových supermarketov s nízkymi cenami. Triban 520 nie je výnimkou, no na rozdiel od väčšiny bicyklov na tomto zozname prichádza s plnou 3×9 rýchlostnou súpravou Shimano Sora vrátane kľúk a bŕzd.

S úchytmi pre blatníky či tašky je tiež možné ho transformovať, aby plnil akúkoľvek úlohu. Môžete si zvoliť medzi mužským/unisex rámom a ženskou verziou, pričom druhá voľba je osadená komponentmi špecifickými pre ženy.

Giant Contend 2

Hodnotenie: 4,5/5
Cena: 650 eur

Contend 2 je za svoju cenu úctyhodne ľahký.

Bicykel postavený na hliníkovom ráme s takouto cenovkou málokedy dosiahne na váhach aj takú nízku váhu – 9,56 kg.

Giant Contend 2 má o celých o 900 g menej ako Merlin PR7. Podobne, ako väčšina bicyklov tejto kategórie je vybavený súpravou Shimano Claris s kľukami FSA. Model 2018 dostal súčasnejší vzhľad a vďaka viacerím doplnkom má tiež potenciál byť veľmi univerzálnym strojom. Jeho silnou stránkou je najmä váha a športová, no pohodlná jazda.

Specialized Allez

Hodnotenie: 4,5/5
Cena: 799 eur

Specialized Allez zostáva pevným favoritom z dobrých dôvodov.

Allez dlho nastavoval latku cenovo prístupným bicyklom. Dizajn bol pre rok 2018 prepracovaný a z veľmi pretekárskeho bicykla sa stal na mierne uvoľnenejší a praktickejší.

Je tiež ľahší ako kedykoľvek predtým a nízke 8 rýchlostné zprevodovanie Shimano Claris je vhodné pre začiatočníkov. Za zmienku stoja dvojčapové brzdy ponúkajúce lepší výkon ako tie klasické.

Vitus Razor

Hodnotenie 4,5/5
Cena: 426,99 eur

Vitus Razor je skvelou voľbou pre rozbité cesty, ktorých je u nás neúrekom.

Model Razor bol pre rok 2018 obnovený – rám aj vidlica, no s relatívne tradičným vzhľadom. Má úchyty pre blatníky a priestor pre veľké plášte.

Dodávaný je s 28mm gumami, no v skutočnosti na Razorových kolesách merajú skôr 30mm. Okrem lacnejších bŕzd je ťažké kritizovať jeho osadenie pozostávajúce z najnovších komponentov Shimano Claris.

Merlin PR7

Hodnotenie: 4/5
Cena: 568,86 eur

Je výborný univerzálny bicykel, s ešte lepšou cenou.

Merlin PR7 bol naposledy obnovený v roku 2016 a vzhľadom zastrašuje bicykle niekoľkonásobne väčších značiek. Súčasná verzia dostala komponenty Shimano R3000 Sora, na ktoré sa rozhodne nedá sťažovať a s prevodmi 34/50 sa dá vyšliapať akýkoľvek kopec.

Merlin podáva dobrý výkon naprieč rôznymi disciplínami a ponúka oduševnenú jazdu. Kolesá sú trochu ťažké, no bicykel jazdí dobre a za tie peniaze ponúka mnoho.

Pinnacle Laterite 1

Hodnotenie: 4/5
Cena: 474 eur

Pinnacle Laterite 1 je možné kúpiť za veľmi dostupnú cenu, ale bez väčších kompromisov.

Za tak málo penazí už asi každý očakáva nejaký ten ústupok ideálu, ale Laterine jazdí veľmi príjemne v mnohých situáciách a je stále decentne osadený.

Nie je priveľmi ťažký a jediná vec, čo nám robí vrásky, sú lacné jednodielne brzdové doštičky. To je však spotrebný tovar, ktorý sa v budúcnosti ľahko a relatívne lacno vymení za niečo lepšie. Samozrejme, je tiež možné primontovať držiaky aj blatníky.

Raleigh Criterium

Hodnotenie: 4/5
Cena: 564 eur

Raleigh Criterium bude sedieť agresívnejšiemu štýlu jazdy.

Raleigh sa len horko ťažko udržiava na zozname čo sa týka hodnoty za vaše peniaze, no ak chcete lacný bicykel so skutočne pretekárskou geometriou Criterium je to čo hľadáte.

Temperamentný rám a štedrý počet prevodov je výborný na atakovanie výšlapov a jazdenie plnou parou vpred. Osadenie je ako také, ale najväčšou slabinou sú chabé plášte. Podobne ako u predošlého bicykla, po tom, čo sa opotrebia, sa však dajú nahradiť vyššou triedou.

Reid Granite 2.0

Hodnotenie: 4/5
Cena: 700 eur

Ak plánujete vziať svoj bicykel mimo civilizáciu a preskúmať lesné a poľné cesty, Reid Granite by bol skvelou možnosťou.

Dobrodružné, gravel a “all-road” bicykle narastajú na popularite pre svoju univerzalitu a pohodlie. Používajú široké, často štupľové plášte a v porovnaní s cestnými bicyklami vzpriamenejšiu pozíciu pre sebaistejšiu jazdu terénom.

Tieto bicykle sú výbornou voľbou pre tých, ktorý majú v regióne mnoho nespevnených ciest. Granite má pekný hliníkový rám z hydroformovanými profilmi a karbónovú vidlicu. Raritou v tejto cenovej skupine sú tiež kotúčové brzdy. Austrálska značka Reid Cycles je však zatiaľ neznáma a asi si riadne zasurfujete internetom kým nájdete možnosť ho kúpiť.

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu