Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Filip Polc vyhral Red Bull Descenso del Condor o 14 sekúnd!

Filip Polc sa práve vrátil z mestských zjazdových pretekov Red Bull Descenso del Condor v bolívijskom La Paz. Štart bol vo výške 4085 m.n.m., cieľ v 3600 m.n.m. a na 2,2 kilometrovej trati bolo o 40% menej kyslíka! Snáď ani netreba písať, že Polcster to zase raz dokázal a porazil všetkých o celých 14 sekúnd! Vnútri nájdete report priamo do Filipa, fotky a šialené helmet cam video z trate!
Biker

Trať v La Paz bola super a zároveň extrémne náročná. Mesto má bikerom veľa čo ponúknuť – od prírodných trailov až po túto kombináciu s megadlhými schodmi, skokmi, dropmi. Kvôli náročnosti trate to niektorí lokálni rideri vzdali a neskôr sa na preteky len pozerali.

V piatok sme začali s tréningom. Už v prvej jazde som zaletel skoro všetky skoky a dropy a s každou ďalšou jazdou som sa snažil tlačiť rýchlosť až na hranicu limitov. Jazdu cez mesto som si užíval a vždy som sa snažil dostať sa dole čo najrýchlejšie.

Posledná tréningová jazda bola meraná. Viedol som o 9 sekúnd. Vďaka tomu som bol spokojný s prvým dňom a začal som plánovať finálovú jazdu na druhý deň v sobotu.

V sobotu sme mali jednu zahrievaciu, a následne jednu kvalifikačnú jazdu. Všetko dobre dopadlo, jazda mala dobrý flow a podarilo sa mi skresať svoj piatkový čas o 5 sekúnd na 2:35.

Finále!
Zajazdiť sekcie na hline čisto bolo celkom ťažké. Brzdy nefungovali tak dobre, ako by som chcel, a pred štartom som sa toho celkom obával. Vedel som, že rýchlosť mám dobrú a viem skočiť všetky skoky, no v nižšej časti trate sa mi zdalo, akoby brzdy nebrzdili dostatočne silno, a že kvôli nim lietam v štrkových pasážach po celej trati. Nakoniec som bol rád, že mám v dohľade cieľ.

Zo svojho predchádzajúceho najlepšieho času som ukrojil ešte ďalšie tri sekundy (2:32) a vyhral som s náskokom takmer 14 sekúnd pred Yannickom Wendem z Bolívie a Kike Genovaom z Chile.

Nakoniec ďakujem Red Bullu za zorganizovanie tohto eventu a všetkým svojím sponzorom. Dúfam, že nám to vyjde aj v roku 2013!

Filip Polc

Aktuality

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Zavrieť reklamu