Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Rukavice

Test: Rukavice Castelli Tempesta

Bohužiaľ nedosahujú štandard ostatných produktov Tempesta.
Hodnotenie: 3/5
79,95
bikeradar

Verdikt: Vodeodolné, no nie teplé a v daždi nemajú dostatočný úchop.

Plusy: OutDry membrána vás udrží v suchu, reflexné pásiky zvyšujú viditeľnosť.

Mínusy: Rukavice nie sú teplé, ak vrchná vrstva zmokne, nemotorné suché zipsy sa nezmestia pod vetrovku a dlane pri vlhkosti nemajú dobrú priľnavosť na niektorých omotávkach.

Je ťažké spraviť dobré vodeodolné rukavice. Jedna možnosť je spraviť plne neoprénové, ktoré fungujú presne ako potápačský oblek na vašich rukách.

Druhá možnosť je rozmernejšia zaizolovaná rukavice s bariérou proti vlhkosti, v ktorých nie sú ruky neprestajne mokré, tak ako v neopréne. Tie sa však dokážu premočiť zvonku a manipulácia v nich je neohrabaná. Použitie membrány OutDry (podobný systém ako GoreTex) udržuje dážď vonku, no nedokáže udržať teplo vnútri.

Počas niekoľkých daždivých jázd presahujúcich hodinu a s teplotou okolo 10 stupňov mi znecitliveli prsty. Hoci OutDry vonkajšia membrána udržuje dážď pred tým, aby sa dostal dovnútra rukavíc. Samotná vrstva však naberie vodu a pravdepodobne je dôvodom studených prstov aj napriek suchému interiéru.

Pozitívum sú reflexné pásy na vonkajšom malíčku a chrbte ruky, zvýšená viditeľnosť je vždy dobrá, hlavne v chladných a tmavých mesiacoch.

Vždy ocením, ak majú rukavice utierku na nos, aj keď nejde o ten najpôvabnejší prvok.

Malé dizajnové vzory na dlani a prstoch pridávajú priľnavosť úchopu v suchu, no neplnia svoju funkciu v mokre. Gumová záplata medzi ukazovákom a palcom dobre držala na brzdách, no dlaň a prsty kĺzali akoby mastné na mojej omotávke navrchu riadidiel a na dropoch.

Veľký neoprénový rukávec vie byť nápomocný, alebo otrava, záleží na vašej vetrovke a drese, ktorý používate.

Ak máte priľahlé rukávy, je príjemné a jednoduché natiahnuť si na vrch rukavice a zaistiť ich. Ak je však vaša bunda navrhnutá tak, aby zakrývala zápästia, prebytočné vrstvenie môže byť nepríjemné.

Široké pásy suchého zipsu sú dobré na to, aby zakryli priliehajúce rukávy bundy.

Obecne som fanúšik oblečenia Castelli aj ich oblečenia do dažďa. Gabba aj Perfetta dres/bunda zmenili cyklistické oblečenie do mokrého počasia. Bunda Idro s Goretexom a ShakeDry technológiami je výnimočná.

Návleky NanoFlex tejto značky sú tým prvým čo ma napadne pri chladných a mokrých dňoch. Možno práve kvôli tomuto som mal vysoké očakáva a o to viac som z rukavíc sklamaný.

Jazdenie v rukaviciach Tempesta je stále lepšie ako jazdenie s obyčajnými letnými rukavicami, no osobne by som uprednostnil a odporučil neoprénové rukavice pre väčšie teplo a praktickosť.

Reflexné prvky od 3M fungujú na rozdiel od silikónových vzoroch na dlani výborne.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu