Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské bicykle

Test: Ghost SL AMR 7

Trailový 29-er od Ghostu je zámerne navrhnutý tak, aby ľahko, rýchlo a pohodlne hltal kilometre.
Hodnotenie: 3/5
3 100
bikeradar

Verdikt: Trendová geometria a hladký, no neefektívny chod odpruženia.

Plusy: Krásne hladko chodiaci rám s modernou dlhou a nízkou geometriou; Na 29er s dvojprevodníkom nízka hmotnosť

Mínusy: Výrazné krútenie rámu zhoršuje držanie stopy a sebavedomie v rozbitých pasážach; Mäkká zadná stavba pohlcuje energiu vloženú do pedálov

Trailový 29-er od Ghostu je zámerne navrhnutý tak, aby ľahko, rýchlo a pohodlne hltal kilometre. S neefektívnym prenosom sily z pedálov na zadné koleso sa však namakáte viac, než by ste čakali.

Prvé dojmy sú dobré – nájdete tu klasický funkčný štvorčap, ktorý si zasadne hlboko do zdvihu a priblíži už tak nízky stred ešte bližšie k zemi. Rajdy s hrubým 35 mm priemerom majú slušných 760 mm a spolu s krátkym 35 mm predstavcom prenášajú tuhosť 110 mm Boost predného náboja až do vašich rúk.

Tuhá je aj vidilica RockShox Pike RC s 35 mm vnútornými nohami a spolu s veľkými kolesami efektívne požiera nerovnosti. Trailových 130 mm zdvihu na oboch koncoch sa „pricucne“ k zemi a spokojne si mľaská cez každý koreň a kameň trčiaci nad povrch trailu.

Namiesto jednoprevodníka tu vďaka dvojpíle vpredu nájdete hneď 22 rýchlostí, medzi ktorými vždy nájdete tú správnu. Spolu s úhľadným vnútorným vedením tvorí táto sada Shimano jeden z najlepších pohonov v teste.

Napriek prešmýkaču navyše a veľkým kolesám je hmotnosť bezpečne pod trinástimi kilami, a tak si na tomto Ghoste môžete užiť pekný a pohodový výlet bez prílišného hmotnostného hendikepu a námahy.

Ak vás však náhle pochytí chuť robiť zle, narazíte na limity. Asymetrická oblasť spodnej rúrky, stredu a vahadiel sa pri plnom zábere do pedálov citeľne skrúti doprava a výrazne tak preriedi watty, ktoré vložíte do pedálov.

SL AMR 7 preto nikdy nepôsobí tak rýchlo, ako by bike s jeho parametrami mal. Tuhosť predku je fajn, no ešte väčšmi upozorňuje na nedostatok tuhosti vzadu. Na odklopených úsekoch má tendenciu vytláčať predné koleso zo stopy a vytiahnuť z nej za sebou aj to zadné.

Vaše komentáre

Špecifikácia

Model
SL AMR 7
Značka
Ghost
Rok
2017
Materiál rámu
Carbon mainframe, alloy rear
Brzdy
Shimano XT 180/180mm
Kazeta
Shimano SLX
Kľuky
Shimano XT 36/26
Vidla
RockShox Pike RC Boost 130mm
Kolesá
RaceFace ARC 24 rims on Ghost Light Boost hubs
Predný plášť
Schwalbe Nobby Nic 29x2.35in
Zadný plášť
Schwalbe Racing Ralph 29x2.25in
Prehadzovač
Shimano XT
Tlmič
RockShox Deluxe RT 130mm
Radenie
Shimano XT
Váha kg
12.87
Testovaná veľkosť
L
Hlavový uhol
68
Uhol sedlovej rúrky
75.5

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu