Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nový Allez Sprint s diskovými brzdami

Spolu s ním predstavili aj vynovený cyklokros CruX s novými farebnými variantami.
Martin Sarvaš

Specialized vylepšil svoj hliníkový pretekársky moddel Allez Sprint pre rok 2019 s diskovými brzdami a pridal tiež nové farebné variatny. Výrobca tiež predstavil cyklokrosové modely CruX pre budúcu sezónu.

Allez Sprint je super-tuhý cestný bicykel, ktorý je cenovo dostupnou pretekárskou variantou pre tých, ktorí pozerajú na Tarmac.

Prvýkrát predstavil Specialized tento model v roku 2015 ako kritériový špeciál. Jedinečnosťou tohto rámu je technológia, ktorú Specialized nazýva „D’Aluisio Smartweld Sprint“ – ide o technológiou, vďaka ktorej sú zvary na iných miestach, ako bývajú zvyčajne a sú presunuté na miesta, kde nie je rám až tak namáhaný. Tým sa dosahuje omnoho lepšie vyváženie pevnosti, tuhosti a váhy ako u tradičných hliníkových rámoch.

Všetky nové verzie Allez s diskovými brzdami majú tiež pevné osky. Ak by ste chceli celý bicykel, model Allez Sprint Comp Disc má pohon a brzdy Shimano 105 R7000, kľuky  Praxis Zayante a kolesá DT Swiss R470.

Allez však dostal aj veľmi zaujímavé farebné prevedenia v prípade, že by ste si chceli vyskladať bicykel na ráme.

 

Milovníci klasických bŕzd, nebojte sa, ani na vás Specialized nezabudol a spravil verzie vo viacerých farebných kombináciach a tiež model Comp so špecifikáciou na radení Shimano 105.

Ceny Specialized Allez Sprint
  • Allez Sprint Comp Disc — €1,900
  • Allez Sprint Comp — €1,799
  • Allez Sprint Disc rám  — €1,199

Specialized CruX 2019

Specialized predstavil spolu s novým diskovým Allezom aj nové cyklokrosové modely – jeden hliníkový a tri karbónové.

Všetky nové CruXy majú hydraulické diskové sady od Sramu okrem S-Worksu, ktorý má Di2, horskú XTR prehadzovačku a karbónové kľuky od Specializedu.

Najvyšší Crux je poskladaný s elektronickým radením Dura-Ace Di2, XTR prehadzovačkou a karbónovými kolesami Roval CLX 50.

CruX E5 Sport má hliníkový rám s radením a komponentami SRAM Apex 1.

CruX Elite je najlacnejší karbónový a je poskladaný na SRAM Rival 1.

The CruX Expert má radenie SRAM Force 1 a karbónové kolesá Roval C 38.

Dostupný je aj samotný rám CruX

Ceny Specialized CruX 2019
  • CruX E5 Sport — €1,799
  • CruX Elite —  €3,099
  • CruX Expert — €4,599
  • S-Works CruX — €8,999
  • S-Works CruX rám — €2,799

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Včera 16:13 Rozhovor: Pred dvoma rokmi sa začala písať druhá etapa Kaktus Bike, ktorý má nového majiteľa. Akým smerom sa Kaktus vydá?

Slovenská sieť cykloobchodov Kaktus Bike neustále rastie. Za posledné dva roky expandovala mimo Bratislavy – do ďalších piatich slovenských miest. O čom bude jej 30. rok fungovania?

Zavrieť reklamu