Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Spoznajte najväčšieho fanúšika Sagana: Rozmýšľal som nad eutanáziou, ale Peter je moja motivácia

Belgičan Marc De Becker má doma zbierku 170 predmetov od slovenskej cyklistickej legendy.
Martin Sarvaš
Spoznajte najväčšieho fanúšika Sagana: Rozmýšľal som nad eutanáziou, ale Peter je moja motivácia

Belgičan Marc De Becker sa považuje za najväčšieho fanúšika trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Marc mal v roku 2011 autonehodu, po ktorej absolvoval už päť operácií a je pripútaný k invalidnému vozíčku.

„Istý čas som rozmýšľal nad eutanáziou, ale Peter je moja motivácia. Vždy, keď ho vidím, som šťastný. Stal som sa už súčasťou jeho tímu aj rodiny. Petrov otec mi hovorí: ‚Marc, ty nie si kamarát. Ty si naša rodina, ty si náš brat.‘,“ hovorí Marc vo videu RTVS.

„Som z Belgicka, ale moja krv je slovenská,“ hovorí o sebe Marc De Becker.

Krátka reportáž RTVS o Marcovi De Beckerovi:

https://www.facebook.com/sport.rtvs/videos/1782270825194269/

Momentálne má doma už 170 vecí od Petra Sagana. Za slovenským cyklistom cestoval do Nórska, Nemecku, Česku či Taliansku. Po tohtoročnej Tour de France sa chystá za Saganom aj na európsky šampionát do Glasgowa i Majstrovstvá sveta v Insbrucku.

Svojho najväčšieho fanúšika vníma aj Peter Sagan: „Som veľmi rád, že môžem robiť radosť takýmto ľuďom, ktorí mali nejaký úraz alebo nešťastie v živote a môžu sa tešiť, že môžu prísť povzbudzovať na preteky a strávim s nimi trochu času.“

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu