Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan potvrdil svoj štart na Majstrovstvách Európy v Glasgowe

Trojnásobný majster sveta vyhral premiérové majstrovstvá Európy vo francúzskom Plumelec v roku 2016, vlani na ME neštartoval.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil svoju účasť na tohtoročných Majstrovstvách Európy v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia v 12. augusta v Glasgowe.

„Ahoj Európa! Teším sa, že vám môžem oznámiť, že sa zúčastním tohtoročných Majstrovstiev Európy v Glasgowe. Mám veľmi pekné spomienky na Plumelec, kde som vyhral prvé majstrovstvá Európy. Vidíme sa tam a dúfam, že to pre vás bude zábava, aj keď pre mňa až tak nie,“ hovoril Sagan s úsmevom vo videu, v ktorom oznámil svoju účasť.

Na kontinentálnom šampionáte sa bude pretekať 16 kôl na 14,6 km dlhom okruhu s prevýšením 166 metrov.

Sagan sa síce pravdepodobne zúčastní aj Majstrovstiev Sveta v Innsbrucku 30. septembra, avšak horský profil trate mu dosť zásadne nevyhovuje. Pretekárov totiž čaká okruhové preteky s dĺžkou 258,5 km a celkovým prevýšením 4670 metrov. Je dosť pravddepodobné, že po troch Saganových víťazstvách za sebou na svetových šampionátoch si oblečie dres majstra niekto z vrchárov.

Mapa a profil okruhu v Glasgowe:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu