Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pozrite si neuveriteľný a napínavý záver ženských pretekov La Course

Anna van der Breggen si išla za víťazstvom náročných ženských cestných pretekov, pár metrov pred cieľom ju však predbehla dvojnásobná víťazka La Course Annemiek Van Vleuten.
Martin Sarvaš

https://www.youtube.com/watch?v=grwSBnZoW0k

Holandská cestná cyklistka Annemiek Van Vleuten z tímu Mitchelton-Scott sa stala víťazskou prestížnych pretekov La Course, ktoré organizujú už piaty rok za sebou organiztori Tour de France.

Pred cieľom sa však zdalo, že Van Vleuten si svoj druhý triumf na La Course nepripíše, pretože výrazne viedla v úniku osamotená Anna van der Breggen z tímu Boels – Dolmans Cycling. Tej však došli sily tesne pred cieľom a Annemiek Van Vleuten zjavne nazbierala všetky sily, zrýchlila a iba pár metrov pred cieľovou čiarou ju predbehla a cieľom prešla so zdvihnutými rukami.

Van Vleuten pred dvomi dňami vyhrala aj celkové hodnotenie 10-etapovej ženskej verzie Giro d’Italia – Giro Rosa a po náročných pretekoch tak dokázala, že je skutočne vo forme.

Zadýchaná víťazka Annemiek Van Vleuten zostala bez slov:

Preteky La Course sú jednodňové preteky, ktoré sa prekrývajú s desiatou etapou Tour de France, v ktorej idú muži 159 km z Annecy do Le Grand-Bornand.

Ženská verzia má dĺžku 112,5 km, začína sa v Annecy a trať obsahuje skutočne náročné stúpania Coll de Bluffy (1.5km – 5.5%), Côte de Saint-Jean-de-Sixt (5.5km – 4.9%), the Col de Romme (8.8km – 8.9%) a Col de la Colombière (7.5km – 8.5%), potom nasleduje 12 km zjazd do Le Grand-Bornand.

Preteky La Course vznikli v roku 2014 ako okruhové preteky v Champs Elysées. Minulý rok organizátori rozšírili preteky na dva dni so záverom na Col d’Izoard a na nasledované časovkou v Marseille. Van Vleuten sa minulý rok stala víťazkou po tom, čo bola najrýchlejšou v oboch etapách.

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu