Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Otvoria vážsku cyklotrasu medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom

Výstavba cyklotrasy s dĺžkou 13,4 km stála 3,7 milióna eur a v pláne je až 100 km Vážskej cyklotrasy, ktorá pôjde naprieč celým Trenčianskym krajom.
Biker

Trenčiansky samosprávny kraj od roku 2014 intenzívne pracuje na príprave výstavby najväčšieho župného projektu vôbec. Ide o výstavbu 100 kilometrov dlhej Vážskej cyklotrasy, ktorá povedie bezpečne, segregovane od motorovej dopravy, naprieč celým Trenčianskym samosprávnym krajom.

Po rokoch príprav sa postupne darí napĺňať čiastkové ciele projektu a budovať prvé úseky cyklotrasy. Stavbu 100 km unikátu, ktorý povedie z juhu kraja na jeho sever, župa rozdelila na 8 etáp.

S hrdosťou dnes môžeme konštatovať, že prvý úsek Vážskej cyklotrasy je takmer hotový. Trenčiansky samosprávny kraj preto pozýva nielen cyklistickú verejnosť, ale aj korčuliarov, kolobežkárov, chodcov či bežcov, psičkárov, rodiny s deťmi, malých, veľkých, aj tých skôr narodených, aby prišli v piatok 25. mája 2018 prvý úsek cyklotrasy slávnostne otvoriť.

Všetkých srdečne privítame o 14.00 h priamo na cyklotrase v obci Horná Streda, aby sme hromadnou prvou jazdou po cyklotrase v smere na Nové Mesto nad Váhom cyklotrasu symbolicky odovzdali širokej verejnosti.

Na slávnostnom otvorení v obci Horná Streda nebude chýbať kultúrny program, symbolické odhalenie tabule na cyklotrase, no ani občerstvenie a v neposlednom rade významní hostia, cyklisti, a cyklistické zoskupenia.

Príde autor myšlienky cyklotrasy vedúcej naprieč celým krajom župan Jaroslav Baška, národný cyklokoordinátor Peter Kľučka, zástupcovia obcí, ktoré cyklotrasa spája, ako aj zamestnávatelia a firmy, ktoré sa na trase cyklotrasy nachádzajú.

Príchod po cyklotrase do Nového Mesta nad Váhom sa očakáva o 15.30 h, kde bude o tomto čase na Kočovskej ceste pri moste ponad Biskupický kanál pripravený ďalší kultúrny program, vecné ceny i občerstvenie.

Informácie o cyklotrase medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom

 

  • cyklotrasa dosahuje dĺžku 13,4 km
  • náklady na jej výstavbu predstavujú 3,7 mil. €
  • samotnú výstavbu realizovala spoločnosť STRABAG, s. r. o.
  • výstavba začala v novembri 2017, cyklotrasa bola dokončená v máji 2018
  • ide o prvý úsek z ôsmich častí Vážskej cyklotrasy
  • cyklotrasa priamo spája katastrálne územia 4 obcí (Horná Streda, Brunovce, Potvorice, Považany) s mestom Nové Mesto nad Váhom
  • jej súčasťou sú aj dve zastrešené odpočívacie plochy
  • povrch cyklotrasy je vytvorený zo špeciálneho povrchu, priaznivého aj pre korčuliarov
  • na trase tejto cyklotrasy a v jej blízkom okolí sídli približne 20 regionálnych zamestnávateľov, firiem a spoločností
  • na výstavbu cyklotrasy sa použilo 9 tis. ton asfaltu a  6 tis. ton betónových konštrukcií
  • cyklotrasa je absolútne segregovaná od motorovej dopravy
  • o názve cyklotrasy rozhoduje verejnosť, a to až do 22. mája 2018, dokedy má možnosť posielať návrh nového mena pre cyklotrasu na Trenčiansky samosprávny kraj. Od 23. mája 2018 bude na webovom sídle TSK prebiehať verejné hlasovanie, z ktorého nový názov cyklotrasy napokon vzíde.

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu