Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil štvrtý v tretej etape okolo Kalifornie

Slovenský cyklista tak neobhájil víťazstvo na tejto etape spred dvoch rokov. Víťazom sa stal otyš Toms Skujins z tímu Trek-Segafredo.
Martin Sarvaš


Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v utorňajšej tretej etape pretekov Okolo Kalifornie štvrté miesto. Ďalší Slováci a spolujazdci trojnásobného majstra sveta v tíme Bora-Hansgrohe Michael Kolář s Jurajom Sagan sa umiestnili na 115. (+19:18 min) a 116. pozícii (+24:22).

Počas celej etapy pracoval pre Petra Sagana najmä Michael Kolář, ktorý si to odmakal, no napokon sa Sagnovi v závere nepodarilo udržať tempo s víťazom.

Etapa z King City do Monterey County mala cieľ na motoristickom okruhu Laguna Seca a víťazom sa stal tentokrát Lotyš Toms Skujins z tímu Trek-Segafredo, ktorý sa v závere etapy odtrhol a cieľom prešiel sám, bez nutnosti boja v šprinte.  Sagan sa na chvíľu aj dostal na čelo skupiny prenasledovateľov, ale hromadné úsilie napokon bohužiaľ pre Slováka nevyšlo.

Záver pretekov v podaní víťaza Tomsa Skujinsa:

https://twitter.com/AmgenTOC/status/996537221564907520

Domáci pretekár Sean Bennett (Hagens Berman Axeon) skončil druhý s odstupom troch sekúnd, Austrálčan Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) na tretej priečke zaostal o osem sekúnd rovnako ako P. Sagan.

V bodovom hodnotení je Peter Sagan zatiaľ stále na treťom mieste s 16 bodmi, vedie Egan Bernal s 21 bodmi. V celkovom hodnotení je Sagan na 58. mieste so stratou 18:36 min.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu