Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Tretry Five Ten Danny MacAskill

Štýlovky na pedáloch aj mimo nich.
Hodnotenie: 4/5
129,90
bikeradar
Test: Tretry Five Ten Danny MacAskill

Verdikt
„Sú pohodlné, dobre držia, a štýlovejšie to na biku snáď ani nejde. Len by nemuseli toľko stáť“

Plusy: Viac ako dosť trakcie, pedál stále dobre cítiť cez podrážku, čistý a jednoduchý dizajn dostupný v množstve farieb a farebných kombinácií

Mínusy: Na tento typ obuvi sú celkom drahé, no zároveň na pedáli držia podstatne lepšie ako klasické skejtové/BMX tenisky

Kúpte ak: Chcete aby vám noha na pedáli držala lepšie a potrpíte si na estetiku

Signature model trialovej hviezdy Dannyho MacAskilla je o niečo štíhlejší, než je u ostatných tretier Five Ten zvykom. Vyzerajú tak, že by ste si ich bez problémov mohli obuť aj na piatkový večer do mesta, no prvoradá je samozrejme funkcia. Trakciou absolútne nezaostávajú za notoricky známym zvyškom ponuky. Bodkovaná podrážka zo starej dobrej zmesy gumy Stealth S1 sa pedálov drží ako vysokoškoláčka bratislavského podnikateľa.

V porovnaní s obľúbenými modelmi Imapct či Freerider sú kolieska na podrážka rozmiestnené trochu redšie. Tak umožňujú tretre jemne plávať na pedále do strán, ak si potrebujete napraviť nohu po dopade zo skoku. Práve pri skákaní dirtov nám táto nadizajnovaná vlasnosť prišla vhod.

Bez problémov sme si ich však obuli aj na trailbike a fungovali rovnako skvelo. Keďže však nemajú všitý jazyk a zvršok je z brúsenej kože, nebrali by sme ich do vlhka a blata.

Nenájdete tu ani takú mieru ochrany členkových kostí, či opory v oblasti členku, preto ich neodporúčame ani enduro jazdcom či zjazdárom. Na to má Five Ten v ponuke oveľa vhodnejšie modely.

Dannyho fiveteny si môžete bez problémov obuť do práce bez toho, aby na vás šéf škaredo pozeral, a rovno keď padne vyraziť na trailsy či do skateparku.

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu