Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nájdite sa na fotkách aj vy!

  KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón Takmer 500 pretekárov sa zišlo na tratiach Devínskej Kobyly. Sobota 24. 5. 2014 bola venovaná už druhému ročníku Kaktus bike Bratislavskému maratónu – akcii pod záštitou BSK. Maratón bol súčasťou Slovak XCM Tour, Slovenského pohára a Župného pohára. Najmladší účastníci si to opäť rozdali v detskej Tour Petra Sagana. Tento rok sa stretlo na troch tratiach slušných 466 pretekárov. Štartovalo sa z Líščieho údolia, kde bolo aj zázemie pretekov. Najrýchlejší pretekár Hartl Karel trať preletel za 2:44:39, čo je naozaj hodné obdivu. Minulý rok mali niektorí účastníci zmiešané pocity, pretože nie každému sedia okruhové preteky. Tentoraz sa však väčšine účastníkov podujatie páčilo, a to, aj čo sa týka zázemia. Napríklad vapky s nevýrazným radom po pretekoch či občerstvenie pre pretekárov v podobe bagety a špeciálneho nápoja. Tešíme sa na najbližší ročník!
Biker

Výsledky:

Dlhá trať: 62 km, prevýšenie 2 000 m: Muži 19 – 39 rokov: 1. HARTL Karel (KELLYS BIKE RANCH TEAM) 2. GALLIK Ján (Kaktus Bike Team Bratislava ) 3. KUBEK Tomáš (Kaktus Bike Team Bratislava), Muži Masters 40 – 49 rokov: 1. KAMRLA Tomáš (Bratislava) 2. DIETRICH Gerarld (Wien) 3. RUSKO Igor (HORAL – LIGR Team), Muži Masters B 50 – 59 rokov: 1. HULEJ Miroslav (KNAC Ružomberok) 2. JÁNOŠÍK Milan (KNAC Ružomberok) 3. SAKALA Jozef (CK UNICOM ZVOLEN), Muži Masters C 60 rokov a viac: 1. JASLOVSKÝ Jaroslav (CK Svätý Jur) 2. PRCÍN Emil (ŠK Kriváň Važec) 3. GRAŇÁK Ján (ŠK MIRAGE Pezinok), Ženy 19 a viac rokov: 1. JUHÁSOVÁ Andrea (CK Svätý Jur) 2. ŠKANDÍKOVÁ Barbara (CK Svätý Jur) 3. ČORBOVÁ Nika (Sportdiag Senec)
Stredná trať: 34 km, prevýšenie 1 200 m: Muži 19 – 39 rokov: 1. FAČKOVEC Matej (PROefekt team) 2. SALÁK Tomáš (PROefekt team) 3. MURÁRIK Michal (Kaktus Bike Team Bratislava), Muži Masters 40 – 49 rokov: 1. HULKA Roman (Športservis team BA) 2. CSUKA Radoslav (Cykloteam Levice) 3. BURES Vaclav (Dema Racing Team), Muži Masters B 50 – 59 rokov: 1. OTEPKA Igor (CK Dolný Kubín) 2. LABAJ Ivan (Epic Dohnany) 3. CIMBALA Milo (NO-TAK bike team Stropkov), Muži Masters C 60 rokov a viac: 1. PUCHNER Josef (Znojmo) 2. KRKOŠKA Dušan (TOPGRASS) 3. MOKRÝ Ladislav (Banka biking), Juniori 17 – 18 rokov: 1. BODIŠ Dušan (CK AB Sereď) 2. SVATIK Daniel (Dema Racing Team) 3. ŠTEVKO Marek (CK Dynamax Nitra), Ženy 19 – 39 rokov: 1. SCHRAMMOVÁ Veronika (Svätý Jur) 2. ŠARKANYOVÁ Jana (MARTIN), 3. ZIMOVÁ Karolína (CK Svätý Jur), Ženy Masters B 40 – 49 rokov: 1. MUCHOVÁ Zlatica (Parada Fly Nitra), 2. WOLFOVA Jana (Piešťany), 3. ĎURČOVÁ Monika (Vysočina cycling CZ), Ženy Masters C 50 rokov a viac: BURIANOVÁ Zuzana (Vrútky) 2. MADARÁSZOVÁ Jana (MTB Kolečko) 3. KALIVODOVÁ Ľubica (CK Svätý Jur), Juniorky 17 – 18 rokov: 1. MILOTOVÁ Pavlína (Dema Racing Team) 2. ŠVRČKOVÁ Barbora (KOMPAVA H-Triathlon Skalica) 3. KARABOVÁ Martina (ŠK Zniev, Kláštor pod Znievom)Krátka trať: 22 km, prevýšenie 700 m: Juniori 17 – 18 rokov: 1. IMRIŠEK Erik (Finančné Centrum Team) 2. KOBLIŠKA Martin (Bratislava) 3. ZBOJA Samuel (PROefekt), Kadeti 15 – 16 rokov: 1. SZABO Mikloš (Kaktus Bike Team Bratislava) 2. GAŠPARIK Branislav (Divina Racing Team) 3. ŠOŠKA Samuel (ŽILINA), Muži od 19 rokov: 1. CHODELKA Michal (Brezany) 2. ŠRAMKO Michal (ZVOLEN) 3. ALLINA Jan (PROefekt), Ženy 19 a viac rokov: 1. MEDVEĎOVÁ Marcela (BANSKÁ BYSTRICA) 2. DEDINSKÁ Lucia (Bratislava) 3. ČIPKOVÁ Gabriela (Lučatín), Kadetky 15 – 16 rokov: 1. TABAČKOVÁ Radka (JUMPSPORT Klub Košice) 2. MLYNARČÍKOVÁ Stanislava (CK Energia Svit) 3. ŠPAČKOVÁ Veronika (LK Baba)

Boli ste na maratóne aj vy a hľadáte svoju fotku? Máte ideeálnu príležitosť ako ju získať!


 

FOTOservis Hviezda z dielne FaxCopy odfotí na maratónoch všetkých pretekárov

„Do FaxCopy sa už dávno nechodí len vytlačiť si nejaký materiál alebo skopírovať recept,“ hovorí podpredseda predstavenstva spoločnosti a, mimochodom, nadšený cyklista Ing. Vladimír Ondrejčák. Pred troma rokmi sa však k potlači tých najrôznejších materiálov pridala aj na Slovensku celkom unikátna služba – FOTOservis Hviezda. Vysielajú fotografov po najrôznejších akciách v krajine, aby účastníkom priniesli množstvo zakúpiteľných fotiek každého, kto si okrem zážitkov chce odniesť aj nejaký ten suvenír s vlastnou fotografiou. A našťastie pre nás bikerov je medzi týmito akciami takmer každý víkend v sezóne aj nejaký cyklomaratón.

Koncept je veľmi jednoduchý. Niekoľko fotografov rozmiestnených na zaujímavých miestach na trati odfotí každého, kto okolo nich prejde. Po skončení pretekov tak máte možnosť si podľa eventu, kategórieči svojho štartového čísla vyhľadať všetky svoje fotky, a kúpiť si ich v elektronickej podobe či rovno si ich dať vytlačiť na množstvo darčekových a upomienkových predmetov. Je jasné, prečo sa ako prvé na Slovensku ujalo tohto nápadu práve FaxCopy. Ako predajca fototechniky Canon má dostatočné technologické zázemie a ako špecialista na tlač a potlač rôznych materiálov aj okamžité praktické využitie pre všetok materiál z akcií. O tom, ako Hviezda funguje v detaile, sme sa porozprávali s pánom Ondrejčákom.

Dá sa niekde zistiť, či bude na akcii, na ktorú sa chystám, fotiť aj Hviezda?
Veľká časť MTB maratónov sa prihlasuje cez portál cyklo.sao-tatry.sk. Tam je napríklad informácia o tom, že táto služba bude na trati poskytovaná. Dokonca je tam možné vopred objednať aj predplatné fotografií za zvýhodnené ceny.
A čo priamo na pretekoch?
Takmer na každých je stánok, kde napríklad predávame nejaké spomienkové predmety s logom akcie. Dajú sa tam kúpiť aj vouchery, s ktorými má účastník zvýhodnenú cenu a zjednodušenú objednávku.
Ako rýchlo po pretekoch sa fotky objavia na webe?
Jedna vec je súčasný stav, s ktorým nie sme spokojní, a druhá vízia do budúcna. V budúcnosti by sme sa určite chceli posnažiť získať veci online. Každá jedna fotografia, aj keď je ich naozaj veľa, prejde základnou úpravou. Snažíme sa, aby boli fotky na webe do 48 hodín po pretekoch. V Auguste na Kráľovskom maratóne by sme chceli prvýkrát vedieť tlačiť fotky online, hneď po tom, ako príde pretekár do cieľa.
Koľko fotografov sa na takýchto akciách zúčastňuje?
Deň vopred si ten, kto je zodpovedný za dané preteky, prejde celú trať, vytypuje si stanoviská pre fotografov a na druhý deň ich tam ráno postaví. Sú to vždy minimálne traja, zväčša štyria fotografi.
Akú teda máte úspešnosť pri fotení jednotlivých pretekárov?
Snažíme sa o sto percent a dovolím si tvrdiť, že ju naozaj aj máme. Väčšinou stihnú každého odfotiť všetci fotografi. Pokiaľ však niekto skončí v polovici trate, to už je problém… (smiech).
Kde všade vás teda tento rok môžu ľudia očakávať?
Dosť dôležitým predpokladom, aby sme niekde mohli ísť, je počet účastníkov na podujatí. Keď je tam 300 až 400 štartujúcich, už to začína dávať zmysel. Odteraz najbližšie dva mesiace sme však každý víkend na nejakej MTB akcii a rozhodne na všetkých, na ktoré sa registruje cez spomínaný portál.
Je táto služba pre organizátorov akcií nejako spoplatnená?
Nikdy nám nikto nič nezplatil a nikdy sme od nikoho nič nechceli. Celý profit, ak z toho nejaký je, pochádza len od účastníkov. S organizátormi určite nechceme mať komerčný vzťah, ale skôr partnerský.
A na záver… Aký je váš osobný vzťah k cyklistike?
Môj osobný vzťah k cyklistike je vysoko pozitívny a bol dosť vysoko pozitívny až do momentu, kým mi neukradli bicykel (smiech). Chytilo ma to asi pred desiatimi-dvanástimi rokmi na Lago di Garda. Než mi ukradli bicykel, vždy som sa snažil na konci sezóny vyjsť na Kráľovu Hoľu. Minulý rok som nebol, no verím, že tento rok pôjdem znova.

Fotky z KB BRatislavského maratónu nájdete nanájdete na:
http://hviezda.faxcopy.sk/akcie/1221/kaktus-bike-bratislavsky-mtb-maraton-2014

 

 

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu