Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Posledný tohtoročný Biker s kalendárom 2015 v predaji od 4. novembra!

Ťažko uveriť, že ďalšia sezóna je za nami. Dúfame, že bola minimálne rovnako plná zážitkov na biku, ako tá naša. Posledný tohtoročný Biker však nie je o nič menej naplnený tým najlepším zo sveta mountainbikingu. Pribalený k nemu nájdete nástenný kalendár, a toto nájdete vnútri...
Biker

Karbón je bezpochyby budúcnosť, no skúste z uhlíkových vlákien postaviť z nuly bicykel behom jediného dňa! Že to nejde ani z hliníka? Jeff Steber, majiteľ značky Intense Cycles pred našimi očami postavil zo surových trubiek bicykel s našou vlastnou geometriou, ktorý sme už o 24 hodín po vkročení do továrne mohli popreháňať po lokálnych trailoch!




 

Systémy zmeny zdvihu aj systémy zmeny geometrie nie sú ničím novým. Vtesnať dva úplne rozdielne bicykle do jedného sa však novému Canyonu Strive podarilo tak, ako doteraz žiadnemu inému. Pozrieme sa preto na superbike enduro esa Joea Barnesa a vysvetlíme si, ako dokáže tento karbónový krásavec meniť podoby stlačením jediného tlačidla.



 

Máte pocit, že investovať v dnešnej dobe do hliníkového rámu je hlúposť, alebo naopak sa bojíte povestnej krehkosti karbónu? Čítali ste niekde, že oceľ je neprekonateľná? A čo titán? Nezabudli ste náhodou naňho? V tomto veľkom článku nájdete definitívnu odpoveď na to, ktorý materiál je na stavbu bikov najvhodnejší – ktorý je najľahší, ktorý najlacnejší, ale najmä ktorý vydrží najdlhšie.




 

Strach zo skákania je jedným z najčastejších fóbií na bicykli. Zisťovali sme, ako odbúrať tento psychický blok, prekonať strach z pádu, a konečne sa naučiť sebavedomo odlepiť kolesá od zeme. Dokážete sa aj VY naučiť skákať? S tými správnymi prostriedkami určite!




 

Či to chcete počuť alebo nie, prichádza sezóna práčiek upchatých blatom. Naučíme vás, ako jesenné blato, mláky a všadeprítomné farebné lístie zvládnuť ešte na traile, a poradíme vám aj ako sa obliecť a nastaviť si na toto ročné obdobie bike.



 

Sezóna sa končí, a preto je čas trochu bilancovať. Vybrali sme pre vás 5 najlepších produktov tohto roka a poradíme aj na čo sa zamerať, ak si budete vyberať nejaké iné. Vhod príde test jesenných a zimných búnd, pohonov, enduro a trail vidlíc, ruksakov a kraťasov.



 

Jazdiť sa dá aj potme! …ak si samozrejme trochu prisvietite. Poradíme vám, ako prejazdiť tmavé zimné večery, čo si zobrať do tmy, a ako sa nestratiť. Koniec výhovorkám o posune času!



 

Partizánskemu sa medzi bikermi len zriedka povie inak ako Párty-zánske, a o tom, že vás v kopcoch v jeho okolí čaká na biku naozajstná zábava svedčí náš sprievodca trailami. Pripravili sme pre vás ako vždy tri trasy s troma rôznymi obtiažnosťami, ktoré nájdete spolu s trasami na Muránskej Planine vo vyberateľnej mape do ruksaku. Ak teda hľadáte miesto na tripík predtým, než všetko pokryje sneh, kopce Ponitria vám vrelo odporúčame!




 

V minulom čísle sme vám priniesli to najlepšie z najväčšej svetovej bikovej výstavy na svete… teda len polovicu. V tom, ktoré práve teraz vychádza, nájdete ďalších niekoľko desiatok najlepších, najkrajších, najľahších a najdrahších noviniek z Eurobiku 2014.




 

V rubrike servis vás naučíme vycentrovať si kolesá, (možno) zodpovieme najzákladnejšiu otázku mountainbikingu, či jazdiť na voľných alebo nášľapných pedáloch, a vysvetlíme vám, ako funguje regresívne tlmenie, ktoré okrem nových bikov Trek používajú napríklad aj monoposty F1. Nového Bikera zoženiete v obchodoch Tesco, na pumpách Slovnaft a Agip, kníhkupectvách Panta Rhei, v každom dobrom bikeshope, a samozrejme aj v novinových stánkoch. Ak sa vám nechce chodiť za bránu domu, predplaťte si ho za polovičnú cenu.

Dúfame, že sa vám posledný tohtoročný Biker bude páčiť! Vidíme sa na jar!

 

Aktuality

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Včera 12:16 Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Kopcovitá etapa má 183 km, prevýšenie 2132 m a praje výbušným klasikárom, ale môže sa skončiť aj hromadným šprintom.

Včera 11:54 Video: Nahnevaný Jonathan Milan nadával jazdcovi UAE, lebo si nemohol zobrať tašku s jedlom.

Taliansky šprintér tímu Lidl-Trek si chcel zobrať tašku s jedlom 50 km po štarte jedenástej etapy Giro d’Italia, čo sa mu nepodarilo, keďže na kraji cesty išiel jeden z jazdcov tímu UAE Emirates.

Včera 10:56 Mathieu van der Poel sa chystá na Tour de France. Na Olympiáde pôjde na cestnom bicykli.

Van der Poel sa vyjadril, že logickou voľbou bude sústredenie sa na cestnú cyklistiku. Na Tour pôjde po etapách a bude pomáhať Jasperovi Philipsenovi v šprintoch.

Zavrieť reklamu