Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nový Biker 4/2015 dorazil do stánkov!

Štvrtý tohtoročný Biker vyšiel z tlačiarne priamo do obchodov. Toto nájdete v jeho vnútri...
Biker

Ľahulinké kolesá sú síce machrovina, no načo vám sú, ak v panike flekujete pred každým rockgardenom, a pri každom cinknutí ráfika vám pred očami naskakujú cifry za opravu. Otestovali sme pre vás preto 15 párov kolies, o ktoré sa na traile jednoducho nemusíte báť. Nestoja veľa, a najmä niečo vydržia.

Stumpjumper je jedno z najlegendárnejších mien v mountainbikingu. Ako prvý mal tento nápis na ráme prvý sériovo vyrábaný horský bicykel na svete. O viac ako 40 rokov neskôr je tu jeho najnovšia reinkarnácia – nový Stumpjumper FSR 2016. Boli sme na predstavovačke, povozili sme sa na ňom, a musíme uznať, že svojmu statusu nezostal nič dlžný.

Na Slovensku máme krásne hory, no vo väčšine prípadov s absolútne nevyužitým mountainbikovým potenciálom. Alpy? Tie sú o niečom inom. Ak chcete zažiť tie najlepšie bikeparky na svete, nemusíte vôbec šoférovať ďaleko. V prvej časti dvojdielneho prehľadu najlepších alpských bikových destinácií vám podrobne predstavíme lokality v Rakúsku, Taliansku a Švajčiarsku.

Ak už zadná stavba nechodí ako kedysi, nemusí to byť len tlmičom. Zhrdzavené či vymlátené ložiská dokážu poriadne zredukovať výkon bicykla. Ich výmena pritom nie je drahá a s trochou skillu ju zvládnete aj sami doma. Poradíme vám ako na výmenu ložísk v ráme v domácich podmienkach.

BikeFest sa postupne stal neoddeliteľnou súčasťou kalendárov mountainbikerov z celého Československa, a tento rok opäť lámal rekordy v návštevnosti. Ako bolo na najväčšom a najlepšom bikovom festivale široko-ďaleko sa dozviete vo veľkom reporte z akcie.

Jazdiť na lokálnom krtinci je zábava, no skúsili ste už niekedy na biku zdolať niekoľkotisícový končiar? Zajazdiť si v ozajstných horách – to je jedna z desiatich vecí, ktoré vám odporúčame konečne skúsiť v roku 2015.

Zajazdiť si na najlepších trailoch lokality a zmapovať ich sme sa tentoraz vybrali na sever Slovenska do Martinských hôl. Pripravené pre vás sú tri okruhy od ľahkého po ťažký, rovnako ako vyberateľná mapka do ruksaku.

V Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac, no to už určite radi zistíte aj sami. Zoženiete ho v každom dobrom bikeshope aj novinovom stánku, a rovnako sa môžete zastaviť v Tescu, na pumpách Agip a Slovnaft, a kníhkupectvách Panta Rhei. Bikera si zároveň môžete predplatiť s takmer polovičnou zľavou a všetkých sedem čísel ročne vám príde do schránky. Dúfame, že sa vám bude páčiť!

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu