Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily 6. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

Zvlnená etapa v štýle Strade Bianche obsahuje tri štrkové sektory, má dĺžku 177 km a prevýšenie 1858 m.
Martin Sarvaš
Detaily 6. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

6. etapa Giro d'Italia 2024: Viareggio - Rapolano terme | zvlnený | 177 km | 1858 m

Viareggio → Rapolano Terme

  • Dátum: 9. máj 2024
  • Profil: zvlnený
  • Dĺžka: 177 km
  • Prevýšenie: 1858 m

Šiesta etapa Giro d’Italia 2024 obsahuje tri štrkové sektory, takže pôjde o akési mini Strade Bianche, a práve v týchto sektoroch sa bude rozhodovať, pretože hrozí, že jazdci môžu dostať defekty.

Úvodných 70 kilometrov 6. etapy je úplná rovina, ale potom nasleduje zvlnený profil plný kratších stúpaní a štrkových ciest.

Aj keď Tadej Pogačar v marci dokázal vyhrať Strade Bianche po šialenom 81-kilometrovom sóle a práve v tomto štýle by sa mohol zrodiť víťaz aj na Gire, nie je veľmi pravdepodobné, že by sa o to pokúsil opäť, keďže jeho prioritou je zisk ružového dresu.

Očakáva sa, že Pogačar a jeho tím UAE budú spokojní s tým, že nechajú skupinu útočníkov súperiť o víťazstvo. Ak to tak bude, je pravdepodobné, že únik sa vytvorí v plochej otvorenej časti na západ od Florencie.

Dôležitým bodom bude 9,8 kilometrové stúpanie do Volterry, ktoré sa nachádza 80 km po štarte etapy s celkovou dĺžkou 177 km. Po ňom budú jazdci prechádzať po zvlnených cestách smerom na Grotti. Pri príjazde do tejto dedinky sa asfalt na 4,4 kilometra mení na štrk.

Po veľmi krátkom prejazde na asfalte jazdci zdolávajú štrkové stúpanie s dĺžkou 2,5 kilometra pri sklone 6 % a do cieľa zostáva ešte 38,3 kilometra.

Následná fáza predstavuje sériu piatich krátkych stúpaní – všetky sú dlhé okolo 1 km, no nie sú nejako obzvlášť náročné.

Posledný z troch štrkových úsekov mierne stúpa a následne jazdci klesajú do Asciana a zdolávajú krátke 700 metrové stúpanie s priemerom 4,4 %.

V Serre di Rapolano sa nachádza strmé 1,2-kilometrové stúpanie s priemerom 8,4 %, ktoré v závere dosahuje sklon cez 18 %.

Po krátkom zjazde zostávajú do konca etapy už len tri kilometre, pričom cieľ je v miernom stúpaní.

Najväčší favoriti

*** Attila Valter, Simon Carr, Quinten Hermans
** Maximilian Schachmann, Christophe Laporte, Filippo Zana
* Filippo Zana, Aurélien Paret-Peintre, Andrea Vendrame, Matteo Fabbro

Aktuality

Včera 17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

Včera 10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

18.05.2024 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

18.05.2024 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Zavrieť reklamu