Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Števková, Ulík a Vranák sa tešili z víťazstiev vo svojich kategóriách v pretekoch Petrovardin Fortress v Srbsku

Preteky boli zaradené v kategórii UCI C1 a zišla sa na nich silná konkurencia. Pretekalo sa počas dvoch víkendových dní a Števková s Vranákom triumfovali počas oboch. Matej Ulík si po sobotnom 2. mieste svoju pozíciu vylpešil a postavil sa na najvyšší stupienok. Erika Glajzová skončila v oboch pretekoch na 4. mieste.
Matúš Bušík
Števková, Ulík a Vranák sa tešili z víťazstiev vo svojich kategóriách v pretekoch Petrovardin Fortress v Srbsku

Cez víkend sa v Srbsku uskutočnili prestížne preteky zaradené v kategórii UCI C1 s názvom Serbia Epic Petrovardin Fortress Bike Fest a na štarte sme mohli vidieť niekoľko slovenských reprezentantov.

Tí svoju účasť v pretekoch pretavili do úspechov, ktoré im priniesli cenné body do medzinárodného hodnotenia UCI.

Najviac sa spomedzi slovenských reprezentantov darilo Matejovi Ulíkovi, Janke Keseg Števkovej a Lukášovi Vranákovi.

Janka Keseg Števková z tímu Outsiterz vyhrala preteky počas oboch dní. V sobotu triumfovala s výsledným časom 1:08:16 a pred druhou pretekárkou z Mexika mala veľký náskok 1:38 min. V nedeľu si Janka na svoje konto pripísala ďalšie víťazstvo, tentokrát v cieli dosiahla čas 1:25:55 a preteky vyhrala s náskokom 1:21 min. Na svoje konto si tak dokopy pripísala 120 UCI bodov.

Zhodne na štvrtých miestach skončila v pretekoch ďalšia slovenská reprezentantka Erika Glajzová, ktorá si za tieto umiestnenia pripísala 50 bodov do rebríčka UCI.

V elitnej mužskej kategórii obsadil Matej Ulík z tímu Expres CZ Tufo Team Kolín v sobotných pretekoch 2. miesto, keď v šprinte o prvenstvo nestačil na Švajčiara Andrina Geesa. Matej v cieli dosiahol čas 1:21:10 hod. a na víťaza stratil jednu sekundu.

V nedeľu si však Matej napravil chuť skvelým prvým miestom, ktoré vybojoval v cieľovom šprinte. Spoločne s Christopherom Dawsonom mali v cieli rovnaký čas 1:21:41, avšak Matej bol vo finiši o niečo rýchlejší a tešil sa z víťazstva. Matej si vďaka 2. a 1. miestu pripísal na svoje konto 100 bodov do rebríčka UCI.

Lukáš Vranák na pódiu Serbia Epic Petrovardin Fortress Bike Fest 2024 – UCI C1.

Vynikajúci výsledok dosiahol v juniorskej kategórii Lukáš Vranák, ktorý preteká za tím CK Epic Dohňany. Počas oboch dní sa mu v pretekoch podarilo zvíťaziť. V sobotu triumfoval s časom 1:00:09 a pred druhým pretekárom z Izraela mal v cieli 9 sekundový náskok.

V nedeľných pretekoch zvíťazil s časom 1:00:12 a pre Izraelčanom mal v cieli náskok 17 sekúnd. Na svoje konto si Lukáš vďaka týmto výsledkom pripísal dohromady 40 bodov do rebríčka UCI.

Slovenským reprezenatntom gratulujeme a tešíme sa spoločne s nimi zo skvelých výsledkov na pretekoch v Srbsku.

Kompletné výsledky sobotných pretekov:

Kompletné výsledky nedeľných pretekov:

Aktuality

Včera 17:47 Sam Bennett vyhral v šprinte druhú etapu Štyri dni Dunkerque.

Na druhom mieste skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Sasha Weemaes. Po včerajšom etapovom víťazstve Valentina Paret-Peintrea na Giro d’Italia získal Bennett pre tím Decathlon AG2R La Mondiale už 16. výhru v sezóne 2024.

Včera 17:02 Jonathan Milan vyhral v hektickom šprinte ďalšiu etapu Giro d’Italia, záver poznačil hromadný pád.

Na druhom mieste skončil Tim Merlier a tretí finišoval Kaden Groves.

Včera 15:00 Cian Uijtdebroeks odstúpil z Giro d’Italia. Tímu Visma – Lease a Bike zostali už iba štyria jazdci.

Celkovo odstúpilo z Gira už 21 pretekárov, z ktorých sú až štyria jazdci z tímu Visma – Robert Gesink, Christophe Laporte, Olav Kooij a Cian Uijtdebroeks, ktorý bol lídrom klasifikácie do 25 rokov a v celkovom hodnotení bol piaty.

Včera 12:56 Agresívny vodič úmyselne zrazil cyklistu už po druhýkrát. Zostane opäť bez trestu?

„Tento psychopat, ktorý nemá problém zabiť človeka, si kľudne odišiel bez trestu z miesta nehody. Na aute a bez odobratia vodičského preukazu alebo pokuty. A ja sa potom pýtam, Polícia Slovenskej republiky, kde je spravodlivosť?,“ píše jeden z dvoch cyklistov, ktorého vodič zrazil.

Včera 11:10 Video: Pozrite sa do zákulisia tímu UAE Emirates na Giro d’Italia 2024.

Tri krátke zostrihy tímu UAE Emirates dokumentujú prvú polovicu Giro d’Italia 2024 a tri etapové triumfy Tadeja Pogačara.

Zavrieť reklamu