Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“
Martin Sarvaš
 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure

Koncom novembra 2023 sa nám naskytla príležitosť absolvovať týždenný tréningový kemp s Petrom Saganom a slovenským enduro tímom OKӨEVERYWHERE v talianskom Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář v novembri 2023 oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Pozrite si fotografie z jazdenia počas tréningov či zákulisia, kedy Peter Sagan vymenil bicykel za varechu v kuchyni a natáčal dokument pre Eurosport.

Aj keď „posledná jazda“ sa nehovorí, práve v poslednej jazde Peter veľmi nepríjemne spadol, dopadol hlavou na obrovský kameň. Našťastie mal veľkú helmu, do ktorej si predošlý deň napľul.

Išlo skutočne o veľmi tvrdý pád, keďže po chvíli sme zistili, že helma bola zvnútra prasknutá, ale našťastie splnila svoj účel. „No, toto by si asi s kokoskou nerozchodil,“ povedal Mišo Petrovi, ktorý sa po páde snažil rozcvičiť si krk. „Ale čo, ideme ďalej,“ povedal Peter.

Neskôr mi Mišo opísal, čo sa stalo, keďže išiel hneď za ním: „Peter zletel z bicykla a narazil hlavou priamo na kameň. Veru, nebol to príjemný pohľad. Boli sme v strede lesa a len som sa pozrel nad seba a rozmýšľal, kde by tu tak mohla pristáť helikoptéra. Zrazu pozriem na Petra – a on sa postavil, akoby sa nič nestalo. Nechápem, z čoho je ten človek, ale keby sa toto stalo niekomu inému, tak by to asi dopadlo veľmi zle.“

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu