Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Víťazom hromadného zjazdu z Chopku sa stal 26-ročný Lukáš

Na štart historicky prvého hromadného zjazdu z Chopku sa v sobotu 12. 9. 2015 postavilo 20 pretekárov z Ruska, Poľska, Česka a Slovenska, aby zažili Chopok úplne inak.
Biker

Extrémny zjazd na horských bicykloch s časom 4 minúty 58 sekúnd vyhral 26-ročný Lukáš Plátek z Rajeckých Teplíc, ktorý sa extrémnemu bicyklovaniu venuje 7 rokov a trať z Chopku si vyskúšal po prvýkrát.

Trať s dĺžkou 5 175 metrov, prevýšením 970 metrov mala svoj začiatok z Chopku z výšky 2004 metrov nad morom, cieľová rovinka bola v lokalite Záhradky v nadmorskej výške 1 028 metrov. „Trať bola technicky veľmi náročná, bola však dostatočne široká, takže sa dalo obiehať. Pocity z zjazdy mám len tie najlepšie, nečakal som, že výsledok bude takýto výborný. Stavil som na taktiku, na trati bolo veľa zákrut, ktoré som sa snažil jazdiť z vnútornej strany, ale tým pádom som do nich musel viac pribrzdiť, keďže moji súperi chodili po vonkajšej strane, takže väčšinu z nich potom v zákrute vynášalo. Bolo to technicky veľmi náročné, ale vyplatilo sa použiť túto taktiku.

Tento zjazd bol dosť dlhý a teda to bolo fyzicky náročnejšie, takže som si musel dobre rozložiť sily, aby som vydržal do konca v takom tempe. Všetkým odporúčam aby jazdili opatrne, aby zbytočne nehrotili situáciu na trati, pretože tak prídu k úrazu. Takže všetko s rozumom a postupne, verím, že na budúci ročník to bude ešte náročnejšie a o zážitok adrenalínovejšie,“ komentoval svoj úspech na trati Lukáš Plátek.

Okrem prvého zjazdu z Chopku zažili návštevníci skvelú BAJKOVAČKU v JASNEJ, v lokalite ZÁHRADKY. Deti, rodičia, bikeri ale aj diváci či turisti, všetci si prišli na svoje pri pohodovom programe. Bikeri jazdili na všetkých tratiach Bike Worldu, a pretekali na historicky prvom hromadnom zjazde BOMBY Z CHOPKU ale súťažili v skokoch RIDE & FLY. Celý deň bolo k dispozícii testovanie bicyklov a bike dedina. V detskej zóne deti pretekali v KENZEL detskom slalome a zabávali sa spoločne s Mirom Jarošom a spievali pesničky pre (ne)poslušné deti.

Výsledky celej akcie môžete vidieť tu!!!

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu