Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mads Pedersen porazil Van der Poela v šprinte jeden-na-jedného a vyhral Gent-Wevelgem

Majster sveta z roku 2019 a súčasný majster sveta išli spolu na čele záverečných 35 kilometrov. V šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Jordi Meeus.
Martin Sarvaš

Mads Pedersen (Lidl-Trek) a Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) sa na klasike Gent-Wevelgem po prvýkrát stretli v záverečnom súboji jeden-na-jedného.

V dlhom šprinte bol rýchlejší Pedersen, zatiaľ čo majstrovi sveta už v záverečných metroch došli sily a svoj šprint vypustil.

V šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) pred Jasperom Philipsenom (Alpecin-Deceuninck) a Jonathanom Milanom (Lidl-Trek).

Mads Pedersen a Mathieu van der Poel sa dostali do vedenia pri záverečnom prejazde stúpaním Kemmelberg 35 km pred cieľom.

Pedersen bol na záverečnej rovinke pred Van der Poelom, rozbehol svoj šprint už 300 metrov pred cieľom, no majster sveta nemal dostatok síl, aby ho predbehol, a tak si dánsky jazdec tímu Lidl-Trek pripísal už druhé víťazstvo na belgickej klasike.

Záverečný šprint:

„Buď by som to bol ja, alebo Mathieu, kto by vyvíjal tlak v skupine. Ak by som mohol kontrolovať tempo a neprekračovať limit, bolo by to pre mňa výhodnejšie, ako nechať to urobiť jemu,“ povedal Pedersen po dojazde.

„Bolo celkom dobré, že sme tam boli traja chalani v prednej skupine. Johnny [Jonathan Milan] zaútočil ako prvý a bol tam dlho sám. Pre mňa a Jaspera [Stuyvena] to bolo určite výhodné. Nešťastné bolo, že Jasper mal defekt, ale stále to bola pre nás dobrá situácia.“

„Musel veriť vo svoj šprint, pretože sme nemohli začať jeden na druhého útočiť a potom by nás skupina dobehla. Takže som musel veriť, že šprint bude dosť dobrý na to, aby som porazil Mathieua. A s tou formou, akú v poslednom čase ukázal, tomu bolo ťažké uveriť.“

„Musel som skúsiť šprint a nič iné. Bol to hazard. Išiel som dopredu, pretože Deceuninck by bol rád, keby sa partia vrátili aj s Philipesenom. Musel som teda držať vysokú rýchlosť a dúfať, že ešte budem mať nohy na dobrý šprint,“ dodal Pedersen.

Výsledky Gent-Wevelgem 2024

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu