Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jonas Vingegaard predviedol na Tirreno-Adriatico svoje najdlhšie sólo víťazstvo v kariére

Vingegaard zaútočil v rozhodujúcom stúpaní San Giacomo a na jeho zrýchlenie 29 km pred koncom nedokázal nikto zareagovať. Vďaka veľkému náskoku v cieli prebral pozíciu lídra celkového hodnotenia pred Juanom Ayusom.
Martin Sarvaš
5. etapa Tirreno-Adriatico 2024. Foto: Tirreno-Adriatico

Jonas Vinegaard (Visma-Lease A Bike) je novým priebežným lídrom celkovej klasifikácie pretekov Tirreno-Adriatico po víťaznom 29-kilometrovom sóle v závere piatej etapy, ktoré úspešne priviedol až do cieľa.

Vinegaard sa odtrhol od svojich súperov po útoku v polovici strmého 11,9 km dlhého stúpania San Giacomo, na ktorého vrchole mal už takmer minútový náskok pred stíhacou skupinou s Juanom Ayusom (UAE Team Emirates) a Jaiom Hindleym (Bora-Hansgrohe), ktorí napokon finišovali na druhom resp. treťom mieste.

V celkovom poradí má Vingegaard pred Ayusom náskok 54 sekúnd a Hindley je tretí so stratou 1:20 minúty.

„Aby som bol úprimný, vždy sme mali v pláne to dnes skúsiť, a tak sme to aj urobili. Tím išiel úžasne a som naozaj šťastný, že sa mi podarilo vyhrať a odvďačiť sa chalanom,“ povedal Vingegaard, ktorého tímoví kolegovia Attila Valter a Ben Tulett zredukovali pelotón na San Giacomo.

„Plánovali sme, že v stúpaní chceme ísť naplno. Plán bol taký, že Attila musel nastaviť poriadne tvrdé tempo a potom Ben musel zabrať a ešte zrýchliť. Plán dnes vyšiel perfektne,“ dodal Vingegaard.

Rozhodujúci útok Jonasa Vinegaarda:

Výsledky 5. etapy Tirreno-Adriatico 2024

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu