Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Poznáme program pretekov Petra Sagana na horskom bicykli v roku 2024

"Celkovo však bude mojím hlavným cieľom na budúci rok účasť na parížskych olympijských hrách. Urobím všetko pre to, aby som bol opäť konkurencieschopný a predovšetkým sa chcem opäť baviť cyklistikou," hovorí Peter Sagan pred sezónou 2024.
Martin Sarvaš
Poznáme program pretekov Petra Sagana na horskom bicykli v roku 2024

Foto: Martin Sarvaš/Biker Magazín©2023

Peter Sagan tento rok končí profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike a v budúcej sezóne sa chce sústrediť na horskú cyklistiku a vybojovanie miestenky na Olympijské hry v Paríži.

Lukáš Ronald Lukács zverejnil na sociálnej sieti X (Twitter) program pretekov, ktoré má Sagan absolvovať v úvode sezóny 2024.

V budúcom roku sa však zúčastní aj niekoľkých pretekov na cestnom bicykli za tím RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol, kde je športovým riaditeľom jeho brat Juraj Sagan.

Sezónu na horskom bicykli začne vo februári pretekmi v Spojených arabských emirátoch, ďalej budú nasledovať dvoje preteky v Španielsku, potom vo Francúzsku a v marci by sa mal tiež zúčastniť cestných pretekov v Slovinsku.

V apríli by mal Sagan štartovať na pretekoch Svetového pohára v horskej cyklistike v Brazílii a plánuje aj účasť na ďalších Svetových pohároch.

„Vždy som hovoril: Narodil som sa na MTB, ‚zomriem‘ na MTB. V skutočnosti som si nikdy nebol príliš istý tým, že sa stanem profesionálnym cestným cyklistom, keď som bol junior,“ cituje Sagana portál cyclinguptodate.

„Ak chcete ísť rýchlo v MTB, musíte sa špecializovať, nič sa nedá improvizovať. Nebolo to jednoduché, ale pomohlo mi to pochopiť, čo potrebujem, aby som sa dostal späť na trať. Metodika tréningu ide dopredu, technika ide dopredu , mladí ľudia sú čoraz silnejší,“ povedal trojnásobný majster sveta.

„Aby som bol maximálne pripravený na MTB, snažím sa urobiť si dobrý základ. Základ je vždy dôležitý, hlavne v zime. Ale stále pridávam nejakú kvalitu, bez preháňania. Od januára zvýšim tempo. Sila v posilňovni je tiež základ, ale pre mňa je rozhodujúca technika: musím sa zlepšiť!,“ priznal Peter Sagan.

„Na horskom bicykli ma uvidíte so špeciálnym dresom, ktorý bude mať rovnakú grafiku ako majú jazdci tímu Specialized Factory Racing, ale bude ho vyrábať Sportful, môj osobný sponzor, ktorý tiež našiel dobrú zhodu so Specializedom.“

„Celkovo však bude mojím hlavným cieľom na budúci rok účasť na parížskych olympijských hrách. Potom, keď sa začne sezóna, uvidím, aká je moja úroveň a ako pokračovať v plánoch. Urobím všetko pre to, aby som bol opäť konkurencieschopný a predovšetkým sa chcem opäť baviť [cyklistikou],“ dodal sedemnásobný víťaz zeleného dresu na Tour de France.

Program pretekov Petra Sagana v roku 2024

  • 11.2.2024: MTB Abu Dhabi (Spojené arabské emiráty)
  • 17.-18.2. 2024: MTB Chelva (Španielsko)
  • 24.-25.2. 2024: MTB Banyoles (Španielsko)
  • 16.-17.3. 2024: MTB Marseille (Francúzsko)
  • 3/2024: Cestné preteky v Slovinsku
  • 12.-14.4.2024: MTB Svetový pohár Mairiporã (Brazília) a ďalšie MTB svetové poháre
  • 29.7.2024: Olympiáda v Paríži

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu